Επιστήμονας που ισχυριζόταν ότι ζούσε στο «Matrix» εξαφανίστηκε ξαφνικά πριν από 30 χρόνια

Η περίεργη εξαφάνιση του επιστήμονα που εγείρει συζητήσεις μέχρι και σήμερα
Unilad tech

Ο Jacobo Grinberg Zylberbaum ήταν ένας Μεξικανός επιστήμονας με μια γοητεία για τον «μαγικό» κόσμο. Ο ίδιος πειραματίστηκε με τον σαμανισμό, την αστρολογία, την τηλεπάθεια και τον διαλογισμό πριν εξαφανιστεί ξαφνικά το 1994.

Γεννημένος στην Πόλη του Μεξικού το 1946, ο Grinberg γοητεύτηκε από νωρίς από το ανθρώπινο μυαλό. Σε ηλικία μόλις 12 ετών, είδε τη μητέρα του να πεθαίνει από όγκο στον εγκέφαλο και από τότε αποφάσισε ότι θα αφιερώσει τη ζωή του στην μελέτη του μυαλού.

Στη δεκαετία του 1970, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να μελετήσει ψυχοφυσιολογία στο Brain Research Institute, αποκτώντας μάλιστα και διδακτορικό. Λίγο αργότερα, ο Grinberg επέστρεψε στο Μεξικό και ίδρυσε το δικό του εργαστήριο στο Universidad Anáhuac, το οποίο ειδικεύεται στην ψυχοφυσιολογία.

Αργότερα, το 1987,συνέχισε το πάθος του και ίδρυσε το Instituto Nacional para el Estudio de la Conciencia (Εθνικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Συνείδησης).

Εκεί ο Grinberg άρχισε να συνδυάζει την επιστημονική του εξειδίκευση με μελέτες σε πράγματα όπως ο διαλογισμός, ο σαμανισμός, η τηλεπάθεια και η μαγεία και η σύνδεσή τους με την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, συνδύασε την επιστημονική του πειθαρχία με τον σαμανισμό σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τον «μαγικό κόσμο» και να αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ επιστήμης και συνείδησης.

Παρά το γεγονός ότι έγραψε πάνω από 50 βιβλία για τέτοιου είδους θέματα, ο Grinberg και το έργο του απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιστημονική κοινότητα λόγω της σύνδεσής του με πράγματα όπως ο σαμανισμός.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1994, λίγες ημέρες πριν από τα 48α γενέθλιά του, εξαφανίστηκε και έκτοτε κανείς δεν τον έχει δει.

Δεδομένης της περιέργειας του Γκρίνμπεργκ για θέματα «μαγικά», άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες θεωρίες περιλαμβάνει την πεποίθηση του Γκρίνμπεργκ σε μια ολογραφική προσομοίωση της πραγματικότητας, γνωστή και ως «Matrix».

Η θεωρία υποστηρίζει ότι ζούμε σε μια προσομοιωμένη πραγματικότητα (διαφορετική από τη θεωρία της προσομοίωσης σε υπολογιστή) και ότι ο κόσμος μας είναι απλώς μια λεπτομερής ψευδαίσθηση που προβάλλεται από τον εγκέφαλό μας.

Ο Γκρίνμπεργκ πίστευε ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες, οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την «αντιληπτική πραγματικότητα» με μια ενεργητική έννοια αντί να την παρακολουθούν απλώς. Και ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό ακριβώς του συνέβη.

Άλλες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν γύρω από το όνομά του είναι πιο αναμενόμενες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον απήγαγε η CIA επειδή «ήξερε πάρα πολλά», ενώ άλλοι λένε ότι μπορεί να τον απήγαγαν εξωγήινοι.

Κάποιοι συνδέουν τη δουλειά του με τον σαμανισμό και τον διαλογισμό με την εξαφάνισή του, υπονοώντας ότι μπορεί να είχε εμβαθύνει τόσο πολύ στη μελέτη της συνείδησης που κατά λάθος μεταπήδησε σε μια άλλη διάσταση.

Εκτός από μια υποτιθέμενη θέαση του από έναν υπάλληλο βενζινάδικου στο Νέο Μεξικό, ο επιστήμονας δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε.

Mε πληροφορίες από το UniladTech