Έκλεισε το πειρατικό site «Animeflix» που είχε 13 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες

Και χρήστες από την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν το εν λόγω site 
Unsplash

Το «ANIMEFLIX», διαβόητος πειρατικός ιστότοπος με πλούσιο anime περιεχόμενο έκλεισε ύστερα από παρέμβαση του κορυφαίου συνασπισμού κατά της πειρατείας στον κόσμο, γνωστό και ως (ACE).

Το «ANIMEFLIX» με έδρα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας κατέγραφε μεταξύ 7 και 13 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις και είχε 2 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητας του ιστοτόπου προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολουθούσαν συχνά τόσο η Ινδία, όσο και η Φινλανδία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως επισκέπτες έχουν καταγραφεί και από την Ελλάδα.

Οι χρήστες του παράνομου ιστοτόπου, ο οποίος ήταν διαθέσιμος χωρίς κόστος, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 500 ταινίες anime και πάνω από 400 σειρές anime.

Το Animeflix, το οποίο προσέλκυσε δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως, είχε επίσης δημιουργήσει μια ομαδική συνομιλία (live chat) με περισσότερα από 35.000 μέλη, που τώρα τρέχουν να αποχωρήσουν, με τον φόβο ενδεχόμενων ποινικών κυρώσεων. Παρόμοιες ανησυχίες έχουν εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο που έχουν συνδεθεί και παρακολουθήσει παρόμοιες πειρατικές ροές ανά τον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενταθεί ο συντονισμός για την προστασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με στόχο στη μείωση της ψηφιακής πειρατείας σε όλο τον κόσμο και έρχονται μεγάλες επιχειρήσεις καταστολής αυτών των παράνομων ροών, με σημαντικές πλέον νομικές προβλέψεις και για την ποινική συνυπαιτιότητα των τελικών χρηστών.