NASA: Επιστρέφουν στη Γη τον Φεβρουάριο του 2025 οι αποκλεισμένοι αστροναύτες με όχημα της SpaceX

Οι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς έφτασαν στον Διαστημικό Σταθμό τον Ιούνιο και αποκλείστηκαν εκεί λόγω προβλημάτων του σκάφους τους

NASA: Επιστρέφουν στη Γη τον Φεβρουάριο του 2025 οι αποκλεισμένοι αστροναύτες με όχημα της SpaceX
NASA
1'

Τον Φεβρουάριο του 2025 θα επιστρέψουν στη Γη οι αστροναύτες που βρίσκονται αποκλεισμένοι εδώ και δύο μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοίνωσε η NASA.

Όπως αποφάσισε το Σάββατο, είναι πολύ επικίνδυνο να φέρει πίσω τους αστροναύτες με την προβληματική νέα κάψουλα της Boeing, επομένως θα πρέπει να περιμένουν για να επιστρέψουν με ένα διαστημόπλοιο της SpaceX του Έλον Μασκ.

Οι αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Ουίλιαμς έφτασαν στον Διαστημικό Σταθμό τον Ιούνιο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έμεναν εκεί για οκτώ ημέρες. Ωστόσο το σκάφος παρουσίασε πολυάριθμες διαρροές ηλίου και άλλα τεχνικά προβλήματα, προκαλώντας αμφιβολίες για το κατά πόσο το ταξίδι της επιστροφής στη Γη θα ήταν ασφαλές.

Η Boeing που δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το Σάββατο από τη NASA εξέδωσε μία δήλωση: «Η Boeing συνεχίζει να εστιάζει, πρώτα και κύρια, στην ασφάλεια του πληρώματος και του διαστημικού σκάφους. Εκτελούμε την αποστολή όπως καθορίστηκε από τη NASA και προετοιμάζουμε το διαστημόπλοιο για μια ασφαλή και επιτυχή επιστροφή χωρίς πλήρωμα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή