Ο άνθρωπος που αντικατέστησε το χαμένο του μάτι με μια ασύρματη κάμερα εξηγεί γιατί το έκανε

Έχει ονομαστεί ως «Eyeborg»

Ο άνθρωπος που αντικατέστησε το χαμένο του μάτι με μια ασύρματη κάμερα εξηγεί γιατί το έκανε
Rob Spence μέσω UniLadTech
3'

Ένας άνδρας με το όνομα του οποίου είναι Ρομπ Σπενς, ονομάστηκε «Eyeborg» αφού τοποθέτησε στην άδεια οφθαλμική κόγχη του μια κάμερα.

Ο δημιουργός ταινιών χρειάστηκε να αφαιρέσει χειρουργικά το δεξί του μάτι, αφού είχε εμπλακεί σε ατύχημα με πυροβολισμούς όταν ήταν παιδί.

Μετά από αρκετές απόπειρες και προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να σώσουν το μάτι του Σπενς, τελικά το αφαίρεσε το 2007, αφού ο κερατοειδής του εκφυλίστηκε.

Μιλώντας στο CNN Business το 2011, εξήγησε: «Έπαιζα με ένα κυνηγετικό όπλο 12 χιλιοστών [και] προσπάθησα να πυροβολήσω έναν σωρό από κοπριά αγελάδας, αλλά δεν [κρατούσα] το όπλο σωστά.

«Είχα το μάτι μου ακριβώς πάνω στο όπλο, όπως ένας καουμπόι στις ταινίες, και έγινε ένα ατύχημα».

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί προσθετικό μέλος, ο Σπενς δεν ενδιαφερόταν για καμία από τις παραδοσιακές επιλογές.

Αντ' αυτού, ζήτησε τη βοήθεια του σχεδιαστή Κώστα Γραμματή για τη δημιουργία μιας ασύρματης κάμερας.

rob-spence2.jpg

Μια μικροσκοπική πλακέτα κυκλώματος σχεδιάστηκε επίσης από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Μάρτιν Λινγκ.

Η συσκευή τοποθετήθηκε στη συνέχεια πίσω από ένα προσθετικό μάτι που μπορούσε να τοποθετηθεί στην κόγχη του Σπενς.

Το μάτι μπορεί να τραβήξει έως και 30 λεπτά βίντεο προτού χρειαστεί επαναφόρτιση και διαθέτει ακόμη και μαγνητικό διακόπτη για να μπορεί ο Σπενς να το ενεργοποιεί και να το απενεργοποιεί.

Ο ίδιος συνέχισε: «Το σπουδαίο με τους μηχανικούς είναι ότι αγαπούν την επιστημονική φαντασία και την ποπ κουλτούρα, και αυτό είναι ένα πολύ επιστημονικής φαντασίας/ποπ κουλτούρας πράγμα που μπορούμε να κάνουμε».

Έκτοτε, ο Σπενς συνεργάστηκε με έναν οφθαλμίατρο για την παροχή τρισδιάστατα εκτυπωμένων οφθαλμικών προσθετικών, με την ονομασία Next Eye Prosthesis.

Στον ιστότοπό του, ο Σπενς δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με έναν νεαρό οφθαλμίατρο στην Πολωνία, τον Marcin Jaworski, ο οποίος έχει μια startup επιχείρηση που βασίζεται στην κατασκευή προσθετικών ματιών με τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Η εταιρεία ονομάζεται Next Eye Prosthesis και θα παρέχει πιο ακριβείς και πιο προσιτές προσθετικές οφθαλμικές κατασκευές για τους μονόφθαλμους ανθρώπους του κόσμου.

Φθηνότερα, πιο ρεαλιστικά και πιο γρήγορα στην κατασκευή.

«Ως μπόνους, η ύπαρξη ενός τρισδιάστατα εκτυπωμένου προσθετικού κελύφους ματιού καθιστά την παραγωγή των οφθαλμικών καμερών πολύ πιο εύκολη για το Eyeborg Project. Είναι δύσκολος χώρος και το να τον έχουμε σε 3D από την αρχή είναι ανεκτίμητο.

Ελπίζω επίσης να επεκτείνω αργότερα την αποστολή του Next Eye Prosthesis για να ενσωματώσω την τεχνολογία και να βοηθήσω στη δημιουργία ενός στρατού από Eyeborgs! Ίσως για αρχή θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μάτια που φαίνονται ρεαλιστικά αλλά μπορούν να λάμπουν κόκκινα κατόπιν εντολής».

Πηγή: uniladtech.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή