Πρώην χάκερ αποκαλύπτει 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μην σας κλέψουν
Μια έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι το 75 τοις εκατό των Αμερικανών ανησυχούν για την κλοπή των προσωπικών, πιστωτικών ή οικονομικών τους πληροφοριών μέσω πειρατείας.
Οι χάκερ είναι εξοπλισμένοι τόσο με την τεχνική τεχνογνωσία όσο και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθιστώντας εύκολη τη διείσδυση στις συσκευές μας.
Με τα άτομα, τις εταιρείες, ακόμη και τις κυβερνήσεις να πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων, η προοπτική της πειρατείας μπορεί να φαίνεται αναπόφευκτη.
Μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε εάν οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς πια στο διαδίκτυο.
Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε από το να σας συμβεί.
Σε ένα βίντεο στο YouTube με το Business Insider, ο πρώην χάκερ της NSA Ντέιβιντ Κένεντι μοιράστηκε πέντε εύκολους τρόπους για να προστατευτείτε από τους χάκερ.
Πρώτον, εάν ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια επιλογή, χρησιμοποιήστε τον. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.
Ο Kennedy λέει: «Τα τραπεζικά σας συστήματα, το Twitter και το Facebook υποστηρίζουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε μια πρόσθετη λειτουργία ασφαλείας. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και κάθε φορά που συνδέεστε, θα καταχωρεί τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε ένα μήνυμα κειμένου για να μεταβείτε σε αυτό το σύστημα ως δεύτερη μορφή επαλήθευσης».
Εάν ένας χάκερ αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής σας, εξακολουθεί να υπάρχει κάτι που τον εμποδίζει να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας.
Η δεύτερη συμβουλή του είναι κάτι για το οποίο φταίμε όλοι. «Μην χρησιμοποιείτε παντού τον ίδιο κωδικό πρόσβασης», τονίζει.
«Η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης παντού είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους με τους οποίους εισβάλλουμε ως χάκερ. Εάν έχετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης Twitter με τα τραπεζικά σας στοιχεία, αυτά είναι πράγματα που μπορεί να σας φέρουν σε σοβαρό πρόβλημα», προσθέτει.
Και, θα πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι για το λογισμικό ασφαλείας για τις συσκευές μας.
«Κάθε φορά που έχετε μια ενημέρωση των Windows που λέει, "Γεια, πρέπει να ενημερώσω τον υπολογιστή σας", είναι συνήθως για να διορθώσετε μια γνωστή επίθεση που έχουν καταλάβει οι χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας", εξηγεί ο Kennedy.