Ειδικός προειδοποιεί: Κάντε τώρα ψηφιακό ξεκαθάρισμα - Αφαιρέστε άμεσα αυτές τις εφαρμογές

Όσο λιγότερες εφαρμογές έχετε, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να κλέψει κάποιος χάκερ

Ειδικός προειδοποιεί: Κάντε τώρα ψηφιακό ξεκαθάρισμα - Αφαιρέστε άμεσα αυτές τις εφαρμογές
2'

Ο Sam Crawford, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας στην by Crawford, απευθύνει μια προειδοποίηση προς τους χρήστες σχετικά με την ασφάλεια των τηλεφώνων, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή.

«Καλό είναι να τακτοποιήσετε τον ψηφιακό σας χώρο», συμβουλεύει. «Όσο λιγότερες εφαρμογές έχετε, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να κλέψει κάποιος χάκερ τις προσωπικές σας πληροφορίες ή τις πληροφορίες πληρωμής σας».

Ο Crawford συνιστά ένα ψηφιακό ξεκαθάρισμα, προτρέποντας τους χρήστες να καθαρίσουν όλες τις περιττές εφαρμογές από τις συσκευές τους, ειδικά εκείνες που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως τοπικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες ή εφαρμογές με δυνατότητες εντοπισμού θέσης.

Αυτά μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά η Crawford επισημαίνει ότι κάθε άλλο παρά είναι. Η παρακολούθηση εφαρμογών μπορεί να οδηγήσει σε εταιρείες που αξιοποιούν ή πωλούν τα δεδομένα σας για εξατομικευμένη διαφήμιση.

Επιπλέον, οι αδρανείς εφαρμογές μπορεί να εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια, εάν δεν προστατεύονται κατάλληλα από απειλές στον κυβερνοχώρο. Τέτοιες ευπάθειες θα μπορούσαν να εκθέσουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τραπεζικά στοιχεία ή προσωπικά δεδομένα.

Ο Crawford πρόσθεσε: «Ίσως επίσης να θέλετε να διαγράψετε εφαρμογές εκδηλώσεων αν επισκεφτήκατε ένα μουσείο ή ένα αξιοθέατο ή οποιεσδήποτε άλλες τοπικές εφαρμογές, όπως εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με ντόπιους που δεν χρησιμοποιείτε συνήθως. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, παρακολουθήστε τις καταστάσεις των πιστωτικών σας καρτών και κάθε ασυνήθιστη δραστηριότητα που αφορά την πίστωση ή την ταυτότητά σας. Καθώς ελέγχετε τους λογαριασμούς σας, μπορείτε κάλλιστα να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, ενώ το κάνετε».

Ποιες εφαρμογές να διαγράψετε:

  • Εφαρμογές για τρένα και λεωφορεία
  • Εφαρμογές για κράτηση εισιτηρίων
  • Εφαρμογές για ταξί
  • Εφαρμογές για ενοικίαση ποδηλάτων
  • Εφαρμογές εκδηλώσεων
  • Εφαρμογές μετάφρασης
  • Εφαρμογές μετατροπής νομισμάτων

Αν ανησυχείτε για το αν τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν υποκλαπεί σε κάποια παραβίαση δεδομένων, ιστότοποι όπως το «Have I been pwned?», μπορούν να σας δώσουν κάποια εικόνα.

Απλώς πληκτρολογήστε το email σας, πατήστε «αναζήτηση» και θα μάθετε αν το email σας έχει πέσει θύμα παραβίασης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή