Facebook: Αν δείτε αυτά τα σημάδια έχουν χακάρει τον λογαριασμό σας χωρίς να το καταλάβετε

Τι αναφέρουν οι ειδικοί της Keeper Security

Facebook: Αν δείτε αυτά τα σημάδια έχουν χακάρει τον λογαριασμό σας χωρίς να το καταλάβετε
2'

Υπάρχουν αρκετά σημάδια στο Facebook που δείχνουν ότι ένας λογαριασμός έχει παραβιαστεί.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας της Keeper Security αναφέρουν τις ενδείξεις του Facebook ότι ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί.

Αν δείτε μια τοποθεσία που δεν αναγνωρίζετε, ελέγξτε πρώτα μήπως σχετίζεται με τη φορητή συσκευή σας. Συχνά, κατά τη σύνδεση μέσω φορητής συσκευής, η σύνδεση δρομολογείται μέσω μιας διεύθυνσης IP που δεν αντικατοπτρίζει στην πραγματικότητα την τοποθεσία σας.

Αν δεν αναγνωρίζετε μια τοποθεσία και η περίοδος σύνδεσης δεν είναι συνδεδεμένη με μια φορητή συσκευή, οι λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται μπορεί να είναι οι εξής:

To Facebook έχει ανακριβείς πληροφορίες: Ορισμένες φορές μπορούμε μόνο κατά προσέγγιση να παρέχουμε την τοποθεσία, η οποία ενδέχεται να είναι ανακριβής σε σχέση με την πραγματική τοποθεσία σας.

Ξεχάσατε να αποσυνδεθείτε: Ίσως βλέπετε την τοποθεσία μιας φορητής συσκευής στην οποία είστε ακόμα συνδεδεμένοι. Αν θεωρείτε πως έχετε παραμείνει συνδεδεμένοι στη φορητή συσκευή κάποιου άλλου, μπορείτε να αποσυνδεθείτε.

Κάποιος άλλος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook: Αν θεωρείτε πως κάποιος άλλος έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας, πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε και έπειτα να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας αλλάζοντας τον κωδικό πρόσβασής σας.

«Για παράδειγμα, αν δείτε μια συσκευή Android στο Σιάτλ συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας, αλλά εσείς έχετε iPhone και ζείτε στο Μαϊάμι, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος έχει παραβιάσει τον λογαριασμό σας» αναφέρουν οι ερευνητές.

Περίεργα αιτήματα φιλίας: Ένα άλλο σημάδι, είναι περίεργα αιτήματα φιλίας που φαίνεται να έχετε στείλει ή αποδεχτεί. Ο λογαριασμός σας ίσως έχει παραβιαστεί.

Άλλα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές στις προσωπικές πληροφορίες του λογαριασμού σας
  • Δυσκολία σύνδεσης στον λογαριασμό σας
    Ειδοποιήσεις για προσπάθειες σύνδεσης
  • Άγνωστες φωτογραφίες ή βίντεο στο προφίλ σας
  • Παράξενα μηνύματα από άλλους ανθρώπους που δεν ταιριάζουν με τις προηγούμενες συνομιλίες σας (ένας χάκερ μπορεί να τους έστειλε μήνυμα και να διέγραψε τα κείμενά του).

Πηγή: The Sun

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή