Το YouTube περιορίζει την πρόσβαση εφήβων σε βίντεο γυμναστικής

Οι περιορισμοί σχετικά με τα βίντεο που προσφέρονται θα είναι δυνατοί μόνο εάν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος σε λογαριασμό στο YouTube και εάν έχει καταχωρίσει ακριβή ημερομηνία γέννησης

Το YouTube περιορίζει την πρόσβαση εφήβων σε βίντεο γυμναστικής
3'

Το YouTube πρόκειται να περιορίσει τις συστάσεις ορισμένων βίντεο υγείας και γυμναστικής σε εφήβους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που «εξιδανικεύουν» ορισμένους σωματότυπους.

Λέει ότι οι χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών θα εξακολουθούν να μπορούν να αναζητούν και να βλέπουν περιεχόμενο σχετικό με τη γυμναστική, αλλά δεν θα ενθαρρύνονται σε επαναλαμβανόμενη προβολή παρόμοιων βίντεο.

Το YouTube λέει ότι ενεργεί λόγω ανησυχιών ότι η επανειλημμένη έκθεση σε τέτοιο υλικό μπορεί να οδηγήσει τους νέους να αναπτύξουν «αρνητικές πεποιθήσεις» για τον εαυτό τους.

Οι ειδικοί καλωσόρισαν το μέτρο, αλλά λένε ότι πρέπει να συνοδεύεται από μια «ευρύτερη συζήτηση» για τη γυμναστική και την υγεία των νέων.

Ο αλγόριθμος του YouTube συνήθως προτείνει παρόμοιο περιεχόμενο για να παρακολουθήσουν οι χρήστες μόλις τελειώσουν ένα συγκεκριμένο βίντεο, καθώς και την εμφάνιση σχετικών βίντεο σε μια πλαϊνή μπάρα.

Η πλατφόρμα αναφέρει ότι αυτό δεν θα προσφέρεται πλέον για τους εφήβους όταν βλέπουν ορισμένους τύπους περιεχομένου, όπως:

  • βίντεο που συγκρίνουν σωματικά χαρακτηριστικά και εξιδανικεύουν κάποιους τύπους έναντι άλλων
  • βίντεο που εξιδανικεύουν συγκεκριμένα επίπεδα φυσικής κατάστασης ή σωματικά βάρη
  • βίντεο που παρουσιάζουν κοινωνική επιθετικότητα με τη μορφή αγώνων χωρίς επαφή και εκφοβισμού

Το YouTube δήλωσε ότι τα μέτρα λαμβάνονται αφού η συμβουλευτική επιτροπή του για τη νεολαία και τις οικογένειες διαπίστωσε ότι «οι έφηβοι είναι πιο πιθανό από τους ενήλικες να σχηματίσουν αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό τους όταν βλέπουν επαναλαμβανόμενα μηνύματα για ιδανικά πρότυπα στο περιεχόμενο που καταναλώνουν στο διαδίκτυο».

Ωστόσο, οι περιορισμοί σχετικά με τα βίντεο που προσφέρονται θα είναι δυνατοί μόνο εάν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος σε λογαριασμό στο YouTube και εάν έχει καταχωρίσει ακριβή ημερομηνία γέννησης.

Η πλατφόρμα δεν διαθέτει κανένα μέσο επαλήθευσης της ηλικίας που δηλώνουν οι χρήστες.

Η Δρ. Πέτια Έκλερ, ανώτερη λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, η οποία μελετά τη σχέση μεταξύ της εικόνας του σώματος και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι καλωσορίζει την ανακοίνωση δεδομένης «της σχέσης μεταξύ της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους νέους και των αντιλήψεων για το σώμα τους».

Αλλά δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Αυτό θα πρέπει να συμβαδίζει με μια ευρύτερη συζήτηση για τη φυσική κατάσταση και την υγεία μέσα στις οικογένειες και με την ιδέα ότι η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσουμε τη συνολική υγεία και την ευημερία μας και δεν πρέπει να γίνεται μόνο για λόγους εμφάνισης».

Το YouTube ανακοίνωσε επίσης νέους τρόπους για να παρακολουθούν οι γονείς τις δραστηριότητες των παιδιών τους στην πλατφόρμα.

Οι γονείς θα μπορούν να συνδέουν τους λογαριασμούς τους με τους εφήβους του νοικοκυριού τους, προκειμένου να βλέπουν τις αναρτήσεις, τις συνδρομές και τα σχόλιά τους και να λαμβάνουν μηνύματα email όταν ανεβάζουν βίντεο ή ξεκινούν livestreams.

Τον Μάιο, η Ofcom είπε στις εταιρείες τεχνολογίας να αναδιαμορφώσουν τους αλγόριθμούς τους για να κατευθύνουν τα παιδιά μακριά από αυτό που αποκάλεσε «τοξικό» υλικό.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή