Χάκερ με 30χρονια εμπειρίας αποκαλύπτει το πιο τρομακτικό πράγμα που βρήκε στο Dark Web

Τι τρόμαξε περισσότερο από όλα τον χάκερ 

Το Dark Web είναι μια ευρεία έννοια η οποία δεν είναι κατανοητή από το κοινό, ωστόσο αν είστε ενημερωμένοι γνωρίζετε πως πρόκειται για μια πολύ σκοτεινή και άγρια πλευρά του διαδικτύου.

Μάλιστα συνδέεται στενά με το εμπόριο ναρκωτικών και πληθώρα παρανόμων δραστηριοτήτων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν πως να αποκτήσουν πρόσβαση στο Dark Web καθώς δεν είναι τόσο απλό, όσο να βάλεις μια διεύθυνση URL σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να μπεις σε αυτό.

Ένα βίντεο από το VICE πριν από μερικά χρόνια, όμως, δείχνει πόσο οδυνηρό μέρος μπορεί να είναι - μιλώντας με έναν επαγγελματία χάκερ που έχει περάσει πολύ χρόνο στο Dark Web.

Περιγράφει πώς κάποτε ήταν ένας κακόβουλος χάκερ που απολάμβανε να βλέπει πόσο καταστροφικός μπορούσε να είναι, αλλά είπε ότι τώρα έχει αλλάξει πλεύση τ και εργάζεται επαγγελματικά στην κυβερνοασφάλεια.

Είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων hacking που είδε ήταν επιθέσεις ransomware.

Αυτές περιλαμβάνουν ουσιαστικά hackers που «κλειδώνουν» ανθρώπους έξω από τα συστήματά τους και απαιτούν την καταβολή χρηματικού ποσού για να τους αφήσουν να ξαναμπούν.

Το γεγονός αυτό θα ήταν ενοχλητικό αν επρόκειτο για τον προσωπικό σας υπολογιστή, αλλά, όπως επεσήμανε ο χάκερ, όταν πρόκειται στην πραγματικότητα για τα συστήματα υπολογιστών ενός μεγάλου νοσοκομείου ή για κάποια άλλη υπηρεσία που σώζει ζωές, είναι μια απίστευτα τρομακτική κατάσταση.

Αυτό θέτει στην υπηρεσία ένα τεράστιο ηθικό δίλλημα καθώς πρέπει να επιλέξει αν θα πληρώσει έναν εγκληματία ή αν θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών προσπαθώντας να αντισταθεί.

Οι απαιτούμενες πληρωμές εξελίσσονται επίσης, είπε. «Όταν ξεκίνησε το ransomware ζητούσε εκατοντάδες δολάρια, ίσως και χιλιάδες δολάρια για μεμονωμένους στόχους.Οι μεγαλύτερες πληρωμές για τις οποίες μιλάμε τώρα ανέρχονται εύκολα σε δεκάδες εκατομμύρια. Σε αυτή την τελευταία, πιο πρόσφατη επίθεση, προσέφεραν 70 εκατομμύρια δολάρια για το κλειδί της εκστρατείας, το οποίο είναι το κλειδί που θα ξεκλείδωνε κάθε υπολογιστή που κρυπτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης. Οπότε μιλάμε για παιχνίδια με υψηλά διακυβεύματα εδώ», τόνισε ο πρώην χάκερ.

Αυτό είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό και δείχνει ότι αυτές οι επιθέσεις ransomware δεν είναι απλά μικρά εγκλήματα - είναι μεγάλες, οργανωμένες και πολύ πιο τρομακτικές.

Ας ελπίσουμε, ωστόσο, ότι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι χάκερς αναλαμβάνουν νόμιμες εργασίες όπως ο συγκεκριμένος σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη γραμμή άμυνας για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που πλήττονται από επιθέσεις ransomware, έτσι ώστε να αποτελέσουν ένα λιγότερο αξιόπιστο μέσο παραγωγής χρημάτων για τους εγκληματίες.