Παιδικό gadget 15 δολαρίων που σχεδόν όλοι είχαν τώρα πωλείται για χιλιάδες!

Μια συγκεκριμένη καταχώριση του προϊόντος στο ebay που βρίσκεται ακόμα στην αρχική του συσκευασία και προσφέρεται για £1.499,99 (1.777,11 ευρώ)

Παιδικό gadget 15 δολαρίων που σχεδόν όλοι είχαν τώρα πωλείται για χιλιάδες!
tamagotchi-official.com
3'

Ένα εμβληματικό παιδικό παιχνίδι αξίζει πλέον χιλιάδες δολάρια και αυτό εντυπωσιάζει τους ανθρώπους.

Είτε πρόκειται για κλασικά DVD, vintage Μπάρμπι ή gadgets της δεκαετίας του '90, πάντα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που είναι πρόθυμος να αγοράσει αυτό που δεν θέλετε πια.

Ένα αντίγραφο της εμβληματικής ταινίας 28 Days Later, για παράδειγμα, πωλήθηκε πρόσφατα για 110 δολάρια στις ΗΠΑ. Ακόμα πιο τρελό είναι το The Real Ghostbusters Complete Collection το οποίο πωλείται στο eBay για το απίστευτο ποσό των 750 λιρών. Έτσι, αξίζει σίγουρα να ψάξετε τη συλλογή DVD σας για να δείτε αν κρύβονται μέσα σε αυτήν κάποιοι πολύτιμοι λίθοι.

Τώρα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο gadget της δεκαετίας του '90 που πωλείται για σοβαρά χρήματα, το Tamagotchi.

Το πρώτο Tamagotchi, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από την Bandai στην Ιαπωνία το 1996 (και σύντομα βγήκε στην αγορά των ΗΠΑ το 1997), είχε οθόνη 32x16 pixel και μόλις τρία μικρά κουμπιά. Το νόημα ήταν απλό, χρησιμοποιήστε τα τρία κουμπιά για να φροντίσετε το Tamagotchi σας ταΐζοντάς το, παίζοντας μαζί του, ανοίγοντας και κλείνοντας τα φώτα στο δωμάτιό του και καθαρίζοντας τα κακά του. Ναι, έκανε κακά.

Αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι παγιδευμένο σε μια μικροσκοπική οθόνη ήταν ένα απόλυτο φαινόμενο, που μπήκε στις σχολικές τάξεις σε όλο τον κόσμο μέχρι και τη δεκαετία του 2000.

Έτσι, αν έχετε ένα στην αυθεντική του συσκευασία (ή ακόμα καλύτερα, μια σπάνια έκδοση περιορισμένης έκδοσης) να «κάθεται» στο σπίτι σας, πιθανότατα να έχετε έναν μικρό «θησαυρό».

Μια γρήγορη αναζήτηση στο eBay δείχνει τον πλούτο των ρετρό Tamagotchis.

Μια συγκεκριμένη καταχώριση με τίτλο «BANDAI TAMAGOTCHI CONNECTION V5.5 PAPARAZZI VERSION NEW SEALED Ultra Rare BNIB» βρίσκεται ακόμα στην αρχική του συσκευασία και προσφέρεται για £1.499,99 (1.777,11 ευρώ)

Ένα άλλο είναι καταχωρημένο στο eBay ως «Bandai Tamagotchi Connection Girls Rock V4.5 Original Virtual Pet FACTORY SEALED» και προσφέρεται για $899,99 (811,44 ευρώ).

Για ένα gadget που κάποτε μπορούσατε να αγοράσετε με περίπου 8 - 15 δολάρια, αυτές οι τιμές είναι τρελές. Και οι χρήστες του Reddit συμφωνούν.

Δημοσιεύοντας στο subreddit r/tamagotchi ένας θλιμμένος χρήστης έγραψε: «Είναι αρκετά παράξενο το πώς ποικίλλουν οι τιμές για τα Tamagotchis στις μέρες μας. Κοιτάω τα δύο μου Tamagotchi Connections v2 και v3, τα οποία αγόρασα για 8 δολάρια USD, σε αντίθεση με ένα άλλο Tamagotchi Connection v4.5 που αγόρασα για 85,29 δολάρια USD. Καταλαβαίνω ότι οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση και τον σχεδιασμό του περιβλήματος, αλλά δεν μπορώ να εγκρίνω το γεγονός ότι ορισμένες τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, σε σημείο που να είναι αφύσικες».

Συνέχισε: «Είδα ένα Tamagotchi Connection v4.5 που η τιμή του ήταν 473,35 δολάρια ΗΠΑ, ακόμα περισσότερο από ό,τι πλήρωσα για το δικό μου. Παιδιά, μιλάτε σοβαρά; Ένα παιχνίδι δεν θα έπρεπε να κοστίζει τόσο πολύ. Ξέρω ότι είναι λόγω της μεγάλης κοινότητας οπαδών και των συλλεκτών που ανεβάζουν τις τιμές των Tamagotchi, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι».

Ένας εξίσου αναστατωμένος θαυμαστής του Tamagotchi απάντησε: «Η αύξηση του ενδιαφέροντος από ενήλικες συλλέκτες είναι αυτό που δημιουργεί τις τιμές της αγοράς. Είναι δύσκολο να βλέπεις την απληστία να μένει ανεξέλεγκτη σε κάποια σημεία».

Με πληροφορίες από το Uniladtech

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή