TikTok: Δικαστική απόφαση θα κρίνει την τύχη της πλατφόρμας στις ΗΠΑ - 170 εκατ. χρήστες αγωνιούν

Το TikTok και η μητρική εταιρεία ByteDance υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός
Unsplash

Είναι πολύ πιθανόν να απαγορευθεί η χρήση του TikTok στις ΗΠΑ, καθώς η μητρική εταιρεία ByteDance αντιμετωπίζει τη Δευτέρα μία πολύ σημαντική δικαστική ακρόαση. Πρόκειται για τη «μάχη» που έχει πάρει τη νομική οδό ανάμεσα στην εταιρεία και σε σχετικό νόμο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον όποιον θα απαγορευτεί η χρήση της εφαρμογής του TikTok σε 170 εκατομμύρια Αμερικανούς από τις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Αμερικανικό Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια θα πραγματοποιήσει προφορικές αγορεύσεις σχετικά με τη νομική αμφισβήτηση, καθιστώντας την τύχη της κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok ζήτημα στο επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων των προεδρικών εκλογών του 2024.

Να σημειωθεί πως τόσο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ όσο και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, αποσκοπώντας να προσελκύσουν νεότερους ψηφοφόρους.

Το TikTok και η ByteDance υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καθώς παραβιάζει τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου των Αμερικανών, σημειώνοντας ότι αντιπροσωπεύει «ριζική απόκλιση από την παράδοση αυτής της χώρας να υπερασπίζεται ένα ανοιχτό διαδίκτυο».

*Με πληροφορίες από Reuters

Σχετικές ειδήσεις