Πρόγραμμα «Gigabit Voucher»: Επιδότηση με κουπόνια 200 ευρώ για γρήγορο ίντερνετ - Οι δικαιούχοι

Το έργο έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και η επιδότηση για τα νοικοκυριά θα φτάσει τα 200 ευρώ για τα δύο έτη

Επιδότηση, ίντερνετ
Unsplash
1'

Ξεκινά η επιδότηση για ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω της νέας πλατφόρμας του Gigabit Voucher, που μοιράζει εκπτωτικά κουπόνια 200 ευρώ.

Με αυτά τα κουπόνια των 200 ευρώ θα επιδοτηθούν οι χρήστες του Διαδικτύου που θέλουν να εγκαταστήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις με υψηλές ταχύτητες άνω των 300 Mbps (είτε στο σπίτι τους είτε στο γραφείο τους), σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ και η επιδότηση για τα νοικοκυριά θα φτάσει τα 200 ευρώ για τα δύο έτη, καλύπτοντας και το αρχικό κόστος εγκατάστασης αλλά και το μηνιαίο πάγιο. Μάλιστα, οι πάροχοι εμφανίζονται έτοιμοι για τα αιτήματα των δικαιούχων του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι και οι εξαιρέσεις

Πρόκειται για μία από τις δύο δράσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που έχει σκοπό την προώθηση των συνδέσεων των οπτικών ινών έως το σπίτι.

  • Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα) και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών) που δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps και διαμένουν ή έχουν την έδρα/υποκατάστημά τους σε κτήρια που βρίσκονται στις Περιοχές Παρέμβασης.
  • Εξαιρούνται από το Πρόγραμμα πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιδότηση στο πλαίσιο της δράσης Super-Fast Broadband, καθώς και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε εξαιρούμενους τομείς.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή