Αγγλία: Νέες κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα τοποθετηθούν για τη μείωση των θανάτων στους δρόμους

«Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τους ανθρώπους σε αυτή την περιοχή να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ότι έχουμε υπέροχη ύπαιθρο, αλλά έχουμε επίσης και μερικούς πολύ γρήγορους δρόμους» δήλωσε η βουλευτής Άννα Σόμπιν

Αγγλία: Νέες κάμερες τεχνητής νοημοσύνης θα τοποθετηθούν για τη μείωση των θανάτων στους δρόμους
Φωτογραφία Αρχείου
3'

Οι κάμερες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να εντοπίζουν τους οδηγούς που στέλνουν μηνύματα ενώ οδηγούν, εγκαθίστανται σε έναν δρόμο της Αγγλίας μετά την αύξηση των σοβαρών ατυχημάτων.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια στον A361 κοντά στο Φρομ του Σόμερσετ.

Σύμφωνα με το BBC, θα είναι η πρώτη φορά που η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στην κομητεία. Οι κάμερες μπορούν επίσης να εντοπίσουν αν ένας οδηγός παραβιάζει το όριο ταχύτητας ή αν δεν φοράει ζώνη ασφαλείας.

Ο εν ενεργεία επιθεωρητής Ματ Μπόιλς της αστυνομίας του Άιβον και Σόμερσετ δήλωσε: «Η ενημέρωση των οικογενειών είναι απλά φρικτή. Το να βλέπεις τον κόσμο των ανθρώπων να καταρρέει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σου είναι απαίσιο».

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν «μια ημέρα δράσης» κατά μήκος του A361 την Τετάρτη, καθώς η υπηρεσία προσπάθησε να αντιμετωπίσει την αύξηση των περιστατικών.

Αυτό περιελάμβανε την τοποθέτηση αμαρκάριστων περιπολικών κατά μήκος της διαδρομής, εξοπλισμό ανίχνευσης ταχύτητας και άλλες δραστηριότητες.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρόσθεσε ότι έχουν σημειωθεί 22 περιστατικά με θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς στη διαδρομή από την αρχή του 2023. Ο κ. Μπόιλς δήλωσε: «Η τεχνολογία των καμερών τεχνητής νοημοσύνης γίνεται διαθέσιμη σε εμάς και επιδιώκουμε να την εφαρμόσουμε στο πολύ κοντινό μέλλον».

«Όλα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη [του κοινού] σε εμάς και με το να αισθάνονται ασφαλείς στα οδικά δίκτυα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά».

Πρόσθεσε ότι η λήψη προληπτικών μέτρων ελπίζει ότι θα μειώσει το τραύμα για τις οικογένειες που θρηνούν, καθώς και για το αστυνομικό προσωπικό.

Οι γονείς των δυο αδελφών που έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο δήλωσαν ότι αισθάνονται «απογοητευμένοι» λόγω της επιπλέον απώλειας ζωών μετά το θάνατο των κοριτσιών τους.

Η 21χρονη Μάντισον και η 17χρονη Λίμπερτι Νορθ σκοτώθηκαν ακαριαία σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με μεγάλη ταχύτητα τον περασμένο Ιούλιο, μια μέρα πριν η Μάντι αποφοιτήσει.

Ο 40χρονος Τόμας Λένταλ φυλακίστηκε για δύο κατηγορίες που αφορούν την πρόκληση του θανάτου τους λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Η Βερίτι και ο Τζέισον, οι γονείς της Μάντι και της Λίμπι, δήλωσαν: «Αυτά τα ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν και οποιαδήποτε μελλοντικά ατυχήματα θα μπορούσαν να περιοριστούν, αν ο A361 διέθετε κάποια μορφή ελέγχου της ταχύτητας.

«Ακούω αυτοκίνητα και ποδήλατα να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο ως πίστα αγώνων».

«Αυτό το ατύχημα έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας και δεν θα ήθελα να περάσουν άλλες οικογένειες από ένα παρόμοιο σενάριο».

Άλλα νέα μέτρα ασφαλείας πρόκειται να εφαρμοστούν στον δρόμο, αφού η βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για το Φρομ και το Ανατολικό Σόμερσετ, Άννα Σαμπίν, κάλεσε το Συμβούλιο του Σόμερσετ και την αστυνομία σε συνάντηση για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα.

Περιλαμβάνουν καλύτερη σήμανση και οδική σήμανση και κοπή της βλάστησης για τη βελτίωση της ορατότητας.

Η κ. Σαμπίν δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τους ανθρώπους σε αυτή την περιοχή να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ότι έχουμε υπέροχη ύπαιθρο, αλλά έχουμε επίσης και μερικούς πολύ γρήγορους δρόμους».

«Πρέπει όλοι μας να είμαστε λίγο πιο λογικοί σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και τη συμπεριφορά μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή