Νέα εφαρμογή στα κινητά χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνης για να προβλέψει «πότε θα πεθάνετε»

Μια νέα εφαρμογή στα κινητά υπόσχεται ότι μπορεί να «μαντέψει» πότε θα πεθάνετε αλλά και δίνει συμβουλές για να ζήσετε περισσότερο, χρησιμοποιώντας τεχνητής νοημοσύνης.

Νέα εφαρμογή  στα κινητά χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνης για να προβλέψει «πότε θα πεθάνετε»
aradaphotography
3'

Η εφαρμογή - με την … Ανατριχιαστική ονομασία «Death Clock» (ρολόι θανάτου) - είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το κατάστημα εφαρμογών οποιασδήποτε συσκευής έχετε.

Στο App Store της Apple η περιγραφή είναι η εξής: «Όλοι θα πεθάνουμε. Το θέμα είναι απλώς πότε. Το Death Clock, το οποίο τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη και υποστηρίζεται από την επιστήμη, σας δίνει την ψυχρή, σκληρή αλήθεια για τη διάρκεια ζωής σας με βάση τις τρέχουσες συνήθειές σας. «Αλλά μην ανησυχείτε - θα σας πούμε επίσης πώς να ξεγελάσετε τον θάνατο για λίγο ακόμα. Είναι σαν να έχεις έναν προσωπικό Χάρο, αλλά με συμβουλές για την υγεία». Δημοσιεύματα στο εξωτερικό αναφέρει ότι κοστίζει 40 δολάρια το χρόνο και να πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί.

Πώς λειτουργεί

Αρχικά, η εφαρμογή απαιτεί από εσάς να συμπληρώσετε ένα «σύντομο ερωτηματολόγιο» όπου απαντάτε σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, αλλά και τον καθημερινό τρόπο ζωής σας.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή φέρεται να συγκρίνει τις απαντήσεις των ερωτήσεών σας με τα αποτελέσματα 1.217 επιστημονικών μελετών και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας πει όχι μόνο το έτος που πρόκειται να πεθάνετε, αλλά και την ακριβή ημέρα, μαζί με το «προσδόκιμο ζωής, τη βιολογική ηλικία και τη βαθμολογία υγείας».

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ζοφερά, αλλά ο σκοπός της εφαρμογής είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο, καθώς το Death Clock περιγράφει τον εαυτό του ως «την πρώτη» εφαρμογή για «μακροζωία με τεχνητή νοημοσύνη».

Πράγματι, αντί απλά να σας αφήνει με την προβλεπόμενη ημερομηνία θανάτου σας και αυτό να είναι αυτό, η εφαρμογή στη συνέχεια προσφέρει «εξατομικευμένες συστάσεις συνηθειών» προτείνοντας «αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο από τους εχθρούς σας και θα σας δείξουν πώς το προσδόκιμο ζωής σας θα μπορούσε να βελτιωθεί».

«Ή όχι», συνεχίζει. «Είναι δική σας απόφαση».

Αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε τις συμβουλές του στην πράξη, ισχυρίζεται ότι θα δείτε στη συνέχεια «το προσδόκιμο ζωής σας να ανεβαίνει σαν νοσηρός πίνακας αποτελεσμάτων».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην σελίδα του app ο «σύντροφος τεχνητής νοημοσύνης» είναι σε ετοιμότητα για να σας υποστηρίξει «στο δρόμο σας προς την υγεία και την ευτυχία».

Ο ιδρυτής Brent Franson δήλωσε: «Η εταιρεία είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει: «Στον σημερινό κόσμο, η υγειονομική περίθαλψη είναι συνήθως αντιδραστική, παρεμβαίνοντας μόνο όταν προκύπτουν προβλήματα και συχνά πολύ αργά «Το ρολόι θανάτου αντιπροσωπεύει τη μετάβαση στην Ιατρική 3.0, όπου τα άτομα είναι εφοδιασμένα με ολοκληρωμένες γνώσεις σχετικά με την υγεία τους και ενθαρρύνονται να διαχειρίζονται προληπτικά την ευεξία τους για να απολαμβάνουν μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή».

Και η εφαρμογή έχει πραγματικά αρκετά καλές κριτικές μέχρι στιγμής. Λειτουργεί πραγματικά; Ένας χρήστης του Apple App Store έγραψε: «Είχα το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που μου είπε μια χαρτορίχτρα πριν από 25 χρόνια».

* με πληροφορίες από το Unilad

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή