Tο PlayStation 5 Pro παρουσιάσθηκε από τη Sony – Πόσο θα κοστίζει, πότε θα κυκλοφορήσει

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το PlayStation 5 Pro.

Την 7η Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει και επισήμως το PlayStation 5 Pro (PS5 Pro), όπως ανακοίνωσε η Sony.

Η μετεξέλιξη του Play Station 5 θα πωλείται στην τιμή των 700 δολαρίων (626,43 ευρώ). Στην τιμή περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 2TB, ένα ασύρματο χειριστήριο DualSense και –όπως και το PS5– ένα αντίγραφο του Astro’s Playroom προεγκατεστημένο. Οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν σύντομα (26 Σεπτεμβρίου).

Το PlayStation 5 Pro θα επιτρέπει την αναπαραγωγή των παιχνιδιών σε καλύτερη ανάλυση και περισσότερα καρέ χωρίς την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών, όπως τόνισε ο Μάρκ Κέρνι, επικεφαλής του σχεδιασμού της κονσόλας, στην παρουσίαση του προϊόντος. «Με απλά λόγια, είναι η ισχυρότερη κονσόλα που έχουμε κατασκευάσει ποτέ», σημείωσε.

Η Sony ελπίζει ότι αυτή η ανανέωση θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων του PlayStation 5, που έχει πουλήσει περισσότερες από 59 εκατ. μονάδες από την κυκλοφορία του, το 2020. Ωστόσο, έχει μείνει ελαφρώς πίσω από τον «προκάτοχο», το PlayStation 4. Πάντως, το PS5 Pro θα κοστίζει 200 δολάρια περισσότερο από το PS5, γεγονός το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών.