Το σύστημα αεράμυνας που εξαφανίζει σμήνη drones και ονομάζεται «Λεωνίδας»

Πώς αντιμετωπίζονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η εταιρεία Epirus ανακοίνωσε πρόσφατα την παρουσίαση του Leonidas Expeditionary, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (ONR) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Με το νέο σύστημα οι Αμερικανοί πεζοναύτες θα είναι πιο αποτελεσματικοί στην απομάκρυνση σμηνών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τον ουρανό.

Η αμυντική εταιρεία που κατασκευάζει υψηλής ισχύος συστήματα μικροκυμάτων τα οποία... λιώνουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έκανε τις ανακοινώσεις στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα

Αναπτυγμένη από την Epirus, η τεχνολογία μικροκυμάτων μακράς ώσης και υψηλής ισχύος, γνωστή ως Leonidas Expeditionary, μπορεί να ρίξει σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεράστια και αιχμηρά τείχη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη παραδώσει συστήματα μικροκυμάτων υψηλής ισχύος στον στρατό στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 66 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Η Epirus είναι αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατευθυνόμενη ενέργεια και τις αμυντικές εφαρμογές της,

Ανέπτυξε την τελευταία ικανότητα Leonidas σε συνεργασία με το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, το Κοινό Γραφείο Αντιμετώπισης Μικρών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, το Εργαστήριο Πολεμικής Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και το Κοινό Γραφείο Αντιμετώπισης Μικρών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (JCO).

Η εταιρεία παρουσίασε το σύστημα στις 23 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να παραδώσει το ολοκληρωμένο σύστημα στο Εργαστήριο Πολεμικής Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις επαναλήψεις του συστήματος Leonidas, συμπεριλαμβανομένης της νεότερης, η οποία είναι επισήμως γνωστή ως Expeditionary Directed Energy Counter-Swarm ή ExDECS.

Οι προηγούμενες εκδοχές του Leonidas περιλάμβαναν συστήματα που μπορούν να προσαρτηθούν σε οχήματα ή σε εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.