Αυτός είναι ο λόγος που το Google Maps εμφανίζει διαφορετική ταχύτητα από το αυτοκίνητο

Σε τι ακριβώς έγκειται η διαφορά 

Αυτός είναι ο λόγος που το Google Maps εμφανίζει διαφορετική ταχύτητα από το αυτοκίνητο
unsplash
1'

Σίγουρα όσοι οδηγούν και παράλληλα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Maps για καλύτερη πλοήγηση ή σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν καλά μια διαδρομή, έχουν αναρωτηθεί γιατί το η εφαρμογή δείχνει διαφορετική ταχύτητα από αυτή που αναγράφει το αυτοκίνητο.

Η σύγχυση και η απόκλιση αυτή οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο μετρούν την ταχύτητά μας τα δυο συστήματα. Αφενός, Το Google Maps δηλαδή χρησιμοποιεί το GPS για να παρακολουθεί συνεχώς την τοποθεσία μας και αξιοποιώντας τους δορυφόρους μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τη θέση μας ακόμη και εντός μερικών μέτρων. Η ταχύτητα στη συνέχεια υπολογίζεται με βάση την απόσταση που διανύσαμε.

Αφετέρου, το κοντέρ του αυτοκινήτου βασίζεται σε αισθητήρες που παρακολουθούν πόσο γρήγορα περιστρέφονται οι τροχοί. Η πίεση των ελαστικών ακόμη και η κατάσταση του οδοστρώματος επηρεάζει την ταχύτητα που εμφανίζεται στο κοντέρ. Παράλληλα οι κατασκευαστές καλιμπράρουν το κοντέρ ώστε να μην εμφανίζει ταχύτητα κίνησης μικρότερη από την πραγματική ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι οδηγοί δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας έστω και κατά λάθος.

Και κάπως η ταχύτητα που παρουσιάζει το Google Maps είναι σε γενικές γραμμές πιο ακριβής από αυτή του αυτοκινήτου.

*Με πληροφορίες από το tech maniacs.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή