Επανάσταση για τα τεθωρακισμένα: Νέα γενιά βλημάτων διάτρησης θωράκισης για Leopard 2

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall παρουσίασε βλήματα KE2020Neo 120 mm με πυρήνα βολφραμίου

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall ολοκλήρωσε την ανάπτυξη βλημάτων θωράκισης 120 mm της νέας γενιάς KE2020Neo με πυρήνα βολφραμίου, σχεδιασμένη για άρματα μάχης Leopard 2.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ανάπτυξης νέας γενιάς βλημάτων κινητικής διάτρησης θωράκισης 120 mm για χρήση ενάντια στις σύγχρονες αμυντικές τεχνολογίες, αναφέρει το RIA Novosti. Αυτά τα βλήματα, που ονομάζονται KE2020Neo, θα μπορούσαν να γίνουν σημαντικό μέρος του οπλοστασίου των σύγχρονων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Τα βλήματα KE2020Neo είναι εξοπλισμένα με πυρήνα βολφραμίου, που τους παρέχει υψηλή κινητική ενέργεια και τους επιτρέπει να ξεπερνούν αποτελεσματικά τα πιο πρόσφατα αμυντικά συστήματα. Η ανάπτυξη αυτών των πυρομαχικών ήταν το επόμενο βήμα μετά τη δημιουργία των προηγούμενων μοντέλων DM53 και DM63, τα οποία είναι εξοπλισμένα με γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2.

Η παραγγελία για την ανάπτυξη αυτών των νέων πυρομαχικών προήλθε από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και της Βρετανίας. Αναμένεται η μαζική παραγωγή οβίδων KE2020Neo, που θα καλύψουν τις ανάγκες των στρατών για σύγχρονα μέσα καταστροφής τεθωρακισμένων οχημάτων.