Προσομοίωση δείχνει τι θα γινόταν στο σώμα σας αν βρισκόσασταν στο διάστημα

Δεν θα είχαμε καμία ελπίδα απέναντι στις παγωμένες συνθήκες της ατμόσφαιρας

Προσομοίωση δείχνει τι θα γινόταν στο σώμα σας αν βρισκόσασταν στο διάστημα
Unsplash
2'

Μια προσομοίωση έδειξε τι ακριβώς θα συνέβαινε στο ανθρώπινο σώμα αν βρισκόμασταν στο διάστημα.

Έχουμε ξανακούσει για τρομακτικά διαστημικά ατυχήματα, καθώς και για πολλά παρ' ολίγον ατυχήματα κατά τη διάρκεια φιλόδοξων αποστολών. Αλλά τι αντίκτυπο θα είχε στην πραγματικότητα το κενό του διαστήματος σε εμάς;

Ένα κανάλι του YouTube έρχεται να απαντήσει σε αυτό ακριβώς το ερώτημα. Η απάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι αρκετά φρικιαστική.

Αν βρισκόσασταν στην ατμόσφαιρα χωρίς διαστημική στολή, η πρώτη σας αντίδραση πιθανότατα θα ήταν να κρατήσετε την αναπνοή σας. Ωστόσο, το The Infographics Show λέει ότι αυτό είναι λάθος: Αν το κάνατε αυτό, το οξυγόνο στους πνεύμονές σας, θα τους έσπαγε.

Το να εκπνέετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να αδειάσετε τους πνεύμονές σας είναι ο σωστός τρόπος. Μπορείτε να επιβιώσετε έτσι για έως και δύο λεπτά. Σε αυτό το διάστημα όμως, το νερό στο σώμα σας θα αρχίσει να εξατμίζεται χάρη στην έλλειψη ατμοσφαιρικής πίεσης. Θα αρχίσετε να πρήζεστε και να διπλασιάζετε το μέγεθός σας.

Θα έχετε τις αισθήσεις σας για περίπου άλλα 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να εξαντληθεί το οξυγόνο στο αίμα σας. Στη συνέχεια, η υγρασία στο εξωτερικό του σώματός σας, όπως τα μάτια και η γλώσσα σας, θα αρχίσει να «βράζει».

Αν βρεθείτε στην ευθεία γραμμή ενός άστρου, μπορείτε να περιμένετε ένα άσχημο ηλιακό έγκαυμα από την αφιλτράριστη ηλιακή ακτινοβολία.

Καθώς στο διάστημα επικρατούν περίπου -455 βαθμοί Κελσίου (-270 Φαρενάιτ), θα νομίζατε ότι το πτώμα σας θα άρχιζε γρήγορα να παγώνει.

Οι μονωτικές ιδιότητες του δέρματός μας σημαίνουν ότι θα παραμείνουμε σχετικά ζεστοί για ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει μέσο για να χάσουμε θερμότητα στο διάστημα, οπότε η βασική θερμοκρασία του σώματός μας θα παραμείνει σταθερή για αρκετή ώρα.

Υπάρχει όμως ακόμη μια φρικιαστική ανακάλυψη για το τι θα συνέβαινε στο άψυχο σώμα μας στο διάστημα. Η ακραία ακτινοβολία και οι ακραίες θερμοκρασίες σκοτώνουν τα βακτήρια που συνήθως αποσυνθέτουν τα πτώματά μας στη Γη.

Η απώλεια των υγρών και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα μας άφηναν σε μουμιοποιημένη κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας θα μπορούσε να διατηρηθεί για εκατομμύρια χρόνια στο διάστημα.

*Με πληροφορίες από Unilad

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή