Πρωτόγνωρο εύρημα: Δυο άνθρωποι επικοινώνησαν στα όνειρά τους - Το μήνυμα που αντάλλαξαν

Οι δυο άνθρωποι κοιμόντουσαν στα σπίτια τους 
Youtube/ REM Space

Για πρώτη φορά, δύο άνθρωποι επικοινώνησαν επιτυχώς στα όνειρά τους. Το ιστορικό ορόσημο επιτεύχθηκε από τους ερευνητές του REMspace. Η έρευνα έδειξε ότι τα διαυγή όνειρα μπορούν να ξεκλειδώσουν νέες διαστάσεις της επικοινωνίας και των δυνατοτήτων της ανθρωπότητας.

Δύο άτομα προκάλεσαν με επιτυχία διαυγή όνειρα και αντάλλαξαν ένα απλό μήνυμα με ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό.

Το διαυγές όνειρο είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο γνωρίζει ότι ονειρεύεται ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατάσταση του ονείρου.

Οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν στα σπίτια τους όταν τα εγκεφαλικά τους κύματα και άλλα πολυσωμνογραφικά δεδομένα παρακολουθούνταν εξ αποστάσεως από μια ειδικά αναπτυγμένη συσκευή.

Ο ύπνος REM θα μπορούσε να είναι η επόμενη πρωτοποριακή εξέλιξη

Το διαυγές όνειρο, που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, είναι ένα φαινόμενο που θα μπορούσε να προσφέρει πολυάριθμες πιθανές εφαρμογές, από την επίλυση φυσιολογικών προβλημάτων έως την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.

Στόχος της εταιρείας είναι ο ύπνος REM να είναι η επόμενη πρωτοποριακή εξέλιξη μετά την Τεχνητή Νοημοσύνη, έτοιμη να φέρει επανάσταση στον πολιτισμό. Αυτή η πεποίθηση μας οδηγεί στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών, με στόχο να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό το ταξίδι.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο ύπνος REM επιτρέπει στα άτομα να βυθιστούν σε μια πλήρως ανεπτυγμένη πραγματικότητα, όπου μπορούν να βλέπουν, να ακούν, να αγγίζουν, να μυρίζουν, να γεύονται, να βιώνουν ευχαρίστηση και πόνο, ακόμη και να αλλάζουν το σώμα και το φύλο τους. Σε αντίθεση με τη φυσική πραγματικότητα, ο ύπνος REM είναι απαλλαγμένος από περιορισμούς και κανόνες.

Πως επικοινώνησαν στον ύπνο τους

Σε ένα πρόσφατο πείραμα στις 24 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν στα σπίτια τους όταν τα εγκεφαλικά τους κύματα και άλλα πολυσωμνογραφικά δεδομένα παρακολουθούνταν εξ αποστάσεως από μια ειδικά αναπτυγμένη συσκευή. Όταν ο διακομιστής εντόπισε ότι ο πρώτος συμμετέχων εισήλθε σε διαυγές όνειρο, δημιούργησε μια τυχαία λέξη Remmyo και του την έστειλε μέσω ακουστικών. Ο συμμετέχων επανέλαβε τη λέξη στο όνειρό του, με την απάντησή του να καταγράφεται και να αποθηκεύεται στον διακομιστή.

Οι επόμενοι συμμετέχοντες εισήλθαν σε διαυγές όνειρο οκτώ λεπτά αργότερα και έλαβαν το αποθηκευμένο μήνυμα από τον πρώτο συμμετέχοντα. Το επιβεβαίωσε μετά την αφύπνιση, σηματοδοτώντας την πρώτη «συνομιλία» που ανταλλάχθηκε ποτέ σε όνειρα.

Το επαναστατικό πείραμα πέτυχε με επιτυχία μια σχεδόν παρόμοια ιδέα που παρουσιάζεται στην ταινία «Inception».

Δύο άλλα άτομα μπόρεσαν να επικοινωνήσουν

Η εταιρεία ισχυρίστηκε πως, επιπλέον, άλλα δύο άτομα μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τον διακομιστή μέσω των ονείρων τους.

Η επιτυχής επικοινωνία επιτεύχθηκε μετά από σχεδόν πέντε χρόνια αυστηρής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Μετά την πρώτη επικοινωνία, οι ερευνητές εργάζονται για να βελτιώσουν την τεχνολογία τους, επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα με κάθε νέα προσπάθεια.

*Με πληροφορίες από Interesting Engineering