H NASA προσφέρει 3.000.000 δολάρια σε όποιον της λύσει αυτό το πρόβλημα

Πώς μπορείτε να καταθέστε την αίτησή σας

Η NASA προσφέρει το ποσό 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον μπορεί να καταλάβει πώς να κάνει λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο διάστημα.

Η διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να αναζωπυρώσει τις αποστολές της στο φεγγάρι με την πρώτη της προσγείωση με πλήρωμα μετά από περισσότερα από 50 χρόνια που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2026.

Ωστόσο, υπάρχει το θέμα της βελτίωσης της βιωσιμότητας των μακροπρόθεσμων σεληνιακών αποστολών για τις οποίες ο οργανισμός αναζητά βοήθεια.

Η NASA ανακοίνωσε πρόσφατα το LunaRecycle Challenge, ο οποίος είναι ένας διαγωνισμός δύο φάσεων που στοχεύει στην ανάπτυξη λύσεων για τον τρόπο ανακύκλωσης απορριμμάτων σε αποστολές στο διάστημα - και αναζητά άτομα που μπορούν να βοηθήσουν στις προετοιμασίες.

Ελπίζεται ότι κάποιος θα μπορέσει να βοηθήσει την αμερικανική υπηρεσία να βρει νέους τρόπους επεξεργασίας διαφορετικών τύπων απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων συσκευασιών τροφίμων, υλικών επιστημονικών πειραμάτων και παλαιών ρούχων.

Έχει ήδη γίνει πολλή δουλειά για να μειωθεί η ποσότητα των σκουπιδιών που παράγονται στο διάστημα, αλλά η NASA λέει ότι αυτός ο διαγωνισμός είναι ένας τρόπος για να «δώσουν προτεραιότητα στις τεχνολογίες για την ανακύκλωση απορριμμάτων σε χρησιμοποιήσιμα προϊόντα που απαιτούνται για δραστηριότητες εκτός πλανήτη επιστήμης και εξερεύνησης».

Η Amy Kaminski, η οποία είναι η εκτελεστική του προγράμματος για το πρόγραμμα Prizes, Challenges και Crowdsourcing της NASA, δήλωσε: «Η βιώσιμη λειτουργία είναι σημαντικός παράγοντας για τη NASA καθώς κάνουμε ανακαλύψεις και διεξάγουμε έρευνα τόσο μακριά από το σπίτι όσο και στη Γη.

«Με αυτήν την πρόκληση, αναζητούμε τις καινοτόμες προσεγγίσεις του κοινού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Σελήνη και στοχεύουμε να πάρουμε τα διδάγματα πίσω στη Γη προς όφελος όλων».

Ο Kim Krome, υπεύθυνος προγράμματος για το Centennial Challenges του οργανισμού και υπεύθυνος πρόκλησης του LunaRecycle, πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που το LunaRecycle Challenge της NASA θα συμβάλει σε λύσεις που σχετίζονται με τεχνολογικές ανάγκες σε προηγμένη παραγωγή και ενδιαιτήματα.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ποιες λύσεις δημιουργούν οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές μας και ανυπομονούμε αυτή η πρόκληση να χρησιμεύσει ως θετικός καταλύτης για να φέρουμε τον οργανισμό και την ανθρωπότητα πιο κοντά στην εξερεύνηση κόσμων πέρα ​​από τον δικό μας».

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από δύο κομμάτια - το πρωτότυπο κομμάτι κατασκευής και το ψηφιακό δίδυμο κομμάτι - και οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα ή και στα δύο.

Η πρωτότυπη πίστα κατασκευής εστιάζει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων που μπορούν να ανακυκλώνουν τα απόβλητα στο φεγγάρι, ενώ η ψηφιακή δίδυμη πίστα επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εικονικού αντιγράφου ενός συστήματος για την ανακύκλωση ροών απορριμμάτων στο φεγγάρι.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας ΕΔΩ