Πώς θα καταλάβετε αν χρησιμοποιούν το WhatsApp σας από άλλη συσκευή

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην πέσετε θέμα hacking 

Πώς θα καταλάβετε αν χρησιμοποιούν το WhatsApp σας από άλλη συσκευή
Unsplash
2'

Πλατφόρμες όπως το WhatsApp έχουν βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισής τους σε παραβιάσεις της ασφάλειας, αλλά η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή παραβιάσεων ευαίσθητων πληροφοριών.

Το WhatsApp ενεργοποίησε τη συμπληρωματική λειτουργία πέρυσι. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει τη χρήση ενός μόνο λογαριασμού WhatsApp σε τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα. Η λειτουργία είναι χρήσιμη για άτομα που χρησιμοποιούν περισσότερες από μία συσκευές για διαφορετικές ανάγκες, αλλά διευκολύνει επίσης κακές πρακτικές ψηφιακής κατασκοπείας.

Η σύνδεση του WhatsApp λογαριασμού με μια πρόσθετη συσκευή απαιτεί τη σάρωση ενός κωδικού QR από το κύριο smartphone. Στην περίπτωση κακόβουλης χρήσης της λειτουργίας, αυτό σημαίνει ότι το άτομο που θέλει να κατασκοπεύσει ή να χρησιμοποιήσει το προφίλ χωρίς εξουσιοδότηση πρέπει να έχει φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο σας. Παρόλο που αυτή η προϋπόθεση θεσπίστηκε ως εμπόδιο κατά της πειρατείας, δεν βλάπτει ποτέ να ελέγχετε σε ποιες συσκευές είναι ενεργός ο λογαριασμός σας.

Πώς να καταλάβετε σε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας στο WhatsApp;

Εντός της εφαρμογής είναι απαραίτητο να εισέλθετε στο κύριο μενού ενεργειών που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί η επιλογή «Συνδεδεμένες συσκευές». Όταν την επιλέξετε, θα εμφανιστεί μια λίστα με τις συσκευές στις οποίες είναι ενεργός ο λογαριασμός WhatsApp σας.

Η πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την τελευταία φορά που έγινε χρήση της υπηρεσίας από κάθε μία από τις συνδεδεμένες συσκευές. Δείχνει επίσης την συσκευή από την οποία χρησιμοποιείται η εφαρμογή καθιστώντας δυνατό να προσδιοριστεί αν πρόκειται για υπολογιστή ή smartphone.

Εάν εμφανιστεί κάποια άγνωστη συσκευή απλά κάντε κλικ στο κουμπί «Αποσύνδεση». Το προφίλ θα αποσυνδεθεί αυτόματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή