Από το Star Wars στην Ιαπωνία...

Μπορεί να ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως είναι αλήθεια!...

Μπορεί να ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως είναι αλήθεια!

Ιάπωνες επιστήμονες, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα …ιδιαίτερο τρένο, το οποίο χάρη στα φτερά και τους έλικές του μπορεί να πετά κατά μήκος μιας γραμμής.

Ομάδα ερευνητών, με επικεφαλή τον Yushuki Sugahara, έφτιαξε ένα πρωτότυπο, της αμαξοστοιχίας – αεροπλάνο, η οποία επιπλέει πάνω από το έδαφος, σε ένα αέρινο μαξιλάρι…

Δεδομένου πως το τρένο κινείται στον αέρα, δεν υπάρχει τριβή που να μειώνει την ορμή του. Αυτό επιτρέπει στο τρένο της νέας γενιάς, να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες, καταναλώνοντας μάλιστα λιγότερη ενέργεια.

Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής, είναι το γεγονός πως έχει φτερά, πράγμα που καθιστά δύσκολο για το όχημα να παραμένει σε παράλληλη θέση με το έδαφος.

Αν και ακόμα το πρωτότυπο παρουσιάζει κάποια προβλήματα σταθερότητας στην κίνησή του, οι επιστήμονες κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τους τρεις άξονές του και να του δώσουν μια πιο ομαλή κίνηση.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως πριν μερικά χρόνια, κάτι ανάλογο βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όμως πλέον η επιστήμη, φέρνει τη μεγάλη οθόνη, στις υπηρεσίες του ανθρώπου…