Θετική η υποδοχή για τον Ε. Τσακαλώτο στα social media

Με θετικά συναισθήματα υποδέχθηκαν τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών με τους χρήστες να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αυτό αναφέρει ανάλυση της υπηρεσίας PaloPro του palo.gr, σύμφωνα με την οποία, ο νέος υπουργός Οικονομικών και το Eurogroup συγκεντρώνουν στο ελληνικό διαδίκτυο 11.158 συνολικές αναφορές για την χρονική περίοδο 04/07 – 06/07 2015.

Η ανάλυση επισημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος ένας άνθρωπος μετριοπαθής και χαμηλών τόνων, εντελώς διαφορετικός από τον Γιάνη Βαρουφάκη, εμφανίζεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των social media και της διαδικτυακής κοινής γνώμης. Ο νέος υπουργός Οικονομικών καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό θετικών συναισθημάτων σε σύγκριση με τα αρνητικά. Το Twitter συγκεντρώνει τα περισσότερα θετικά συναισθήματα για τον Τσακαλώτο, που αναλογούν στο 84 % των συνολικών συναισθημάτων.

Αντίθετα το Eurogroup εμφανίζει περισσότερα αρνητικά συναισθήματα σε σχέση με τα θετικά, υποδηλώνοντας ότι τα social media θεωρούν τον ευρωπαϊκό θεσμό υπεύθυνο για την ατυχή κατάληξη των προηγούμενων διαπραγματεύσεων. Το Eurogroup από την πλευρά του «βυθίζεται» στο Twitter όπου τα αρνητικά συναισθήματα καταγράφουν ποσοστό 81%.


Τα δημοσιεύματα του ελληνικού διαδικτύου αναφέρονται και σε μια συγκριτική αντιπαράθεση του κ. Τσακαλώτου με τον προκάτοχό του, επισημαίνοντας πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες είναι και παραθέτουν πληροφορίες και για την προσωπική ζωή του νέου υπουργου Οικονομικών. Μάλιστα δίνεται έμφαση στο ότι είναι απόγονος του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου, ο όποιος συμμετείχε στα Δεκεμβριανά στις μάχες κατά του ΕΛΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις