Ξεκίνησε σχετικά καλά το Apple Music

Ικανοποιητικός αλλά όχι εντυπωσιακός χαρακτηρίζεται ο αριθμός των 11 εκατ. χρηστών που έσπευσε να δοκιμάσει το Apple Music, την συνδρομητική υπηρεσία μουσικής που προωθεί ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας.

Του Δημήτρη Μαλλά

Σύμφωνα με τα στελέχη της Apple, από τις 30 Ιουνίου που ξεκίνησε η διάθεση του Apple Music, το οποίο για 3 μήνες δεν θα έχει συνδρομή προκειμένου οι χρήστες να δοκιμάσουν την υπηρεσία, 11 εκατ. ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν την εγγραφή και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Από αυτούς, 2 εκατ. δοκίμασαν την “οικογενειακή” υπηρεσία όπου η χρέωση θα είναι 14,99 δολάρια το μήνα αλλά θα μπορούν να την χρησιμοποιούν μέχρι 6 μέλη μίας οικογένειας. Η βασική συνδρομή είναι στα 9,99 δολάρια για μεμονωμένους χρήστες.

Ο αριθμός των 11 εκατ. ενδεχομένως να μην είναι αυτός που περίμεναν αρκετοί δεδομένης της δημοτικότητας και του ονόματος που έχει δημιουργήσει η Apple, ιδίως στο χώρο της μουσικής λόγω του iTunes, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μάλλον ικανοποιητικός. Το ζήτημα είναι αν η Apple θα καταφέρει να “πείσει” έστω το 20% των χρηστών που δοκίμασαν την υπηρεσία να αρχίσουν να πληρώνουν γι' αυτήν.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, το Apple Music θα έχει πολύ δρόμο προκειμένου να φθάσει τον βασικό “παίκτη” στη συγκεκριμένη κατηγορία που είναι το Spotify, οι συνδρομητές του οποίου φθάνουν τα 20 εκατ. παγκοσμίως.

Επιπλέον, η Apple έκανε μία ακόμη αλλαγή, καθώς αποφάσισε να ενσωματώσει το online κατάστημα της, το γνωστό Apple Store (store.apple.com) μέσα στο site της εταιρείας, το www.apple.com. Ο λόγος είναι ότι εκτιμά ότι είναι πιο βολικό για τους χρήστες να μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για τα προϊόντα και να μπορούν να τα αγοράζουν στο ίδιο site.

Σχετικές ειδήσεις