Δέκα πράγματα που θα ήταν καλύτερο να μην κάνετε στο Facebook
Το Facebook είναι ένα «μαγικό μέρος» όπου οι άνθρωποι συνδέονται, μοιράζονται ιδέες, κοινοποιούν στοιχεία από τη ζωή τους ή απλά κάτι που βρήκαν ενδιαφέρον.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν αυτό το υπέροχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι τόσο μα τόσο ενοχλητικά και πρέπει να σταματήσετε να τα κάνετε (αν ανήκετε σε αυτούς που τα κάνουν).
1. Να σκουντάτε.
Σταματήστε να σκουντάτε (να πατάτε το κουμπί Ρoke). Σκεφτείτε πόσο ενοχλητικό είναι να σας σκουντάνε στην πραγματική σας ζωή. Σαν κάποιος προσπαθεί να σας σπρώξει. Ποιό είναι το νόημα πίσω από αυτό; Απλά σταματήστε να το κάνετε!
2. Να στέλνετε προσκλήσεις για το παραμικρό.
Με το να βομβαρδίζετε κάποιους για το παραμικρό δεν καταφέρνετε τίποτα περισσότερο από το να σας αγνοούν, όταν έχετε κάτι σημαντικό να τους πείτε. Μην στέλνετε προσκλήσεις για το παραμικρό. Είναι ενοχλητικό και κανείς δεν τις διαβάζει.
3. Να γράφετε κεφαλαία.
Χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε έμφαση σε κάτι. Σε μια λέξη, σε ένα όνομα, σε ένα συναίσθημα. Όμως, όσοι γράφετε με κεφαλαία για να δείξετε ότι είστε θυμωμένοι, θα ήταν καλύτερα να μην το κάνετε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να εκτονώσετε τα νεύρα σας. Όχι το facebook.
4. Να απαντάτε σε μαζικά μηνύματα.
Τα μαζικά μηνύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στείλετε ένα μήνυμα σε πολλά άτομα ταυτόχρονα. Δυστυχώς, ο καθένας που λαμβάνει το μήνυμα είναι σε θέση να «συμβάλει» στη συζήτηση. Μην απαντάτε στο μαζικό μήνυμα, αν θέλετε να πείτε κάτι στείλτε νέο μήνυμα στον αποστολέα.
5. Να κάνετε like στα δικό σας status/ Φωτογραφίες/ Βίντεο/ Σχόλια.
Το να κάνετε like σε αυτά που γράφετε είναι σαν να κάνετε «κόλλα πέντε» στον εαυτό σας. Είναι εντελώς περιττό. Για να το γράφετε, προφανώς σας αρέσει.
6. Να κοινοποιείτε ό,τι σας προτείνουν να κοινοποιήσετε.
«Κοινοποιήστε αυτή τη φωτογραφία και αυτό το δύστυχο παιδί θα πάρει 1 ευρώ για κάθε λάικ και 5 ευρώ για κάθε κοινοποίηση». Ολοι κρύβουμε μέσα μας έναν φιλάνθρωπο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βοηθήσουμε ένα παιδί. Μην την πατάτε τόσο εύκολα.
7 . Να ευχαριστείτε για την αποδοχή.
«Ευχαριστώ για την αποδοχή». Είναι κάπως βαρετό για κάποιον να γεμίζει ο τοίχος του ή τα inbox του με τέτοια μηνύματα. Εφόσον σας δέχτηκε ως φίλο, σίγουρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσετε στο μέλλον, μέσα από κάποιο θέμα που και οι δύο θα μοιραστείτε. Κάντε λίγη υπομονή!
8. Να μοιράζεστε υπερβολικά προσωπικές πληροφορίες.
Οι λεπτομέρειες από το χθεσινοβραδινό σας ραντεβού ή τον καβγά σας στη δουλειά ή το σπίτι, αφορούν εσάς, τον ή την σύντροφό σας και κάποιους κολλητούς σας. Οι 2.500 φίλοι σας στο facebook – πρώην και νυν συνάδελφοι, συμμαθητές και φίλοι φίλων που σας ακολουθούν, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής.
9. Να αντιγράφετε πετυχημένα tweet και να τα παρουσιάζετε ως δικά σας.
Οι περισσότεροι από τους φίλους σας έχουν ήδη twitter, δεν είστε ο πρώτος που ανακάλυψε το copy paste και δεν χρειάζεται να πείτε κάτι αν δεν έχετε κάτι ενδιαφέρον να πείτε. Μην αντιγράφετε. Είναι τόσο προφανές ότι δεν είναι δικά σας.
10. Να δημιουργείτε κοινό προφίλ.
Ναι, είστε ερωτευμένοι και το ξέρουμε όλοι (ακόμα και εμείς που δεν μας ενδιαφέρει). Δεν σας φτάνει το status «in a relatiοnship with...» (ή το married to... αν είστε παντρεμένοι), που μπορείτε να βάλετε με λινκ ο ένας στο προφίλ του άλλου, δεν είναι αρκετά τα γλυκανάλατα βιντεάκια που ανταλλάσσετε δημοσίως γεμίζοντας το timeline των φίλων σας;
Θέλετε να δημιουργήσετε κοινό προφίλ με το όνομα Γιάννης – Μαρία Τάδε, για να δηλώσετε τι; Οτι έχετε ταίρι; Οτι τον δέσατε τον γάιδαρό σας; Οτι είστε «οι δύο εις σάρκα μία;». Και όταν γράφετε κάτι στο facebook ή σχολιάζετε μια κατάσταση, πώς θα ξέρουν οι φίλοι σας ποιος από τους δύο είστε; Ή μιλάτε ο ένας εξ ονόματος του άλλου; Είναι υπερβολικό. Καλύτερα να μην το κάνετε.