5 δισ. χρήστες ο στόχος του Facebook

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης θέλει να συνδέσει ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Και το πλάνο του έχει ως στόχο οι χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης να φθάσουν στα 5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030!

Πρακτικά, το Facebook έχει θέσει ως στόχο να είναι χρήστες του περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού που εκτιμάται ότι τότε θα είναι κοντά στα 8,5 δισ. άνθρωποι. Ο αριθμός των χρηστών του Facebook είναι αυτή τη στιγμή κοντά στο 1,5 δισ., κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει τριπλασιασμός των νυν χρηστών της υπηρεσίας.

Ο κ. Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε τον στόχο αυτό κατά τη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης στα γραφεία του Facebook στον Μένλο Παρκ στη βόρεια Καλιφόρνια με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τη USA Today, ο κ. Ζούκερμπεργκ στάθηκε αρκετά στο θέμα της παροχής υπηρεσιών πρόσβασης σε απομακρυσμένες και υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη με το Facebook να έχει διάφορα πλάνα κατά νου, όπως μπαλόνια που θα προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση.

Ήδη, κάποια προγράμματα έχουν τεθεί σε ισχύ και σε αρκετές περιοχές προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν το Facebook ότι πρακτικά το μόνο που επιδιώκει είναι να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του.