Δείτε τους Ολυμπιακούς μέσω των ψηφιακών σας συσκευών

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν είναι οι πρώτοι όπου το Διαδίκτυο θα είναι ένα από τα βασικά μέσα παρακολούθησης τους, αλλά θα είναι οι πρώτοι που αρκετοί Ευρωπαίοι θα «ακολουθούν» μέσα από τα social media στα smartphones τους.

Η διαφορά της ώρας δεν είναι μικρή και θα έχει ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός αγώνων με ελληνικό ενδιαφέρον να είναι σε ώρες που θα είναι σχετικά δύσκολες να τους παρακολουθήσεις ζωντανά.

Για όσους προτιμούν την τηλεόραση, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι φέτος δεν θα είναι μόνο η ΕΡΤ που θα μεταδίδει τους Ολυμπιακούς. Οι συνδρομητές της πλατφόρμας του ΟΤΕ TV θα έχουν τη δυνατότητα για παρακολούθηση επιπλέον αθλητικών μεταδόσεων μέσα από 4 κανάλια της συνδρομητικής πλατφόρμας. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι τους Αγώνες θα μπορείτε να τους παρακολουθείτε και μέσω Διαδικτύου, καθώς τόσο η ΕΡΤ όσο και ο ΟΤΕ δίνουν αυτή τη δυνατότητα μέσα από τις διαδικτυακές υπηρεσίες τους που περιλαμβάνουν και το smartphone ή το tablet.

Από εκεί και πέρα, η Samsung, η οποία είναι παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει αναπτύξει και διαθέτει πλέον μία εφαρμογή για φορητές συσκευές, ονόματι Rio 2016. Το app έχει δημιουργηθεί από τη Samsung σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Ρίο 2016. Προσφέρει ένα εύρος λειτουργιών, που θα βοηθήσουν τους χρήστες να μη χάσουν στιγμή από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εφαρμογή περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Αγώνων, πληροφορίες για το χώρο διεξαγωγής και σχετικές εκδηλώσεις, τα αποτελέσματα, τα μετάλλια, καθώς και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα. Η εφαρμογή «Rio 2016» παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες για όλα τα αθλήματα των Αγώνων, καθώς και ενημερώσεις εντός λεπτού.

Ο χρήστης μπορεί, επιπλέον να ενημερωθεί για ολυμπιακά και παγκόσμια ρεκόρ, να βρει λεπτομέρειες για όλα τα αθλήματα, τους αθλητές, τις ομάδες και τους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων, καθώς επίσης να βρει επίσημη πληροφόρηση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσης, το app παράλληλα διαθέτει δυνατότητα για προσωποποιημένες πληροφορίες, ώστε οι χρήστες να επικεντρώνονται σε ό,τι τους ενδιαφέρει περισσότερο. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις βάσει των αγαπημένων τους αθλημάτων ή αθλητών, καθώς και ενημερώσεις σχετικά με τις ώρες των εκδηλώσεων, τα αποτελέσματα και τα μετάλλια.

Στο «παιχνίδι» είναι και η Google, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης μέσα από τις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν:
• Να ανακαλύψουν το πρόγραμμα των αθλημάτων, την καταμέτρηση των μεταλλίων και πληροφορίες σχετικά με τους αθλητές στην αναζήτηση.
• Να μάθουν τα αποτελέσματα και να παρακολουθούν τα τηλεοπτικά προγράμματα σε περισσότερες από 30 χώρες.
• Να παρακολουθήσουν τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα επίσημα κανάλια ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης στο YouTube σε περισσότερες από 60 χώρες.
• Να εξερευνήσουν το Ρίο και τα στάδια των αθλημάτων στο Google Maps
• Να παραμείνουν συνεχώς ενημερωμένοι για τα αθλήματα και τους αθλητές που επιθυμούν.

Τέλος, το Facebook έχει δημιουργήσει το #rio2016 για να εμφανίζονται όλα τα posts που σχετίζονται με το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της φετινής χρονιάς.