Οι φοιτητές παραγγέλνουν το φαγητό της μαμάς – Πρωτότυπη ιδέα ψηφιακής εφαρμογής
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έφτιαξαν μια ψηφιακή εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο και τα ψηφιακά μέσα.
Το σπιτικό φαγητό που τους λείπει, είναι για αρκετούς φοιτητές ένας από τους σημαντικότερους «πονοκέφαλους» της καθημερινότητας. Το σύστημα του να βγάζουν τη μερίδα από την κατάψυξη και να τη ζεσταίνουν μπορεί να λειτουργεί λόγω ανάγκης, όμως άλλη γεύση έχει το φρέσκο και ζεστό μαγειρεμένο φαγητό εκείνης της στιγμής.
Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η σκέψη μιας ομάδας φοιτητών από Βολιώτες που σπουδάζουν σε άλλη πόλη αλλά και φοιτητές που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ψηφιακή εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο και γενικά για τα ψηφιακά μέσα που την παρουσίασαν στο πλαίσιο του 6ου start-upπου διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με την επιχειρηματική ιδέα από τη μια μεριά μαμάδες της πόλης θα ενημερώνουν για τα φαγητά που έχουν μαγειρέψει σε καθημερινή βάση, και από την άλλη οι φοιτητές θα παραγγέλνουν ποιο φαγητό των μαμάδων θα ήθελαν να φάνε.
Η επιχειρηματική ιδέα είχε τίτλο «Mommy’s food» και οι φοιτητές που αποτέλεσαν την ομάδα ήταν οι εξής: Ηλίας Λάνταβος και Επαμεινώνδας Λιβογιάννης από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Στέλιος Καρτάκης από τη σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Εύα Πλιακογιάννη από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αναστασία Κωτσιαρίδη, Μαρία Ηλιάκη, Χριστίνα Μαντή από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.
Η φοιτήτρια Χριστίνα Μαντή ανέφερε πως «μέσω αυτής της εφαρμογής θα μπορεί κάποιος που είναι είτε φοιτητής είτε εργένης να μπαίνει στη διαθέσιμη ψηφιακή εφαρμογή και να παραγγέλνει το φαγητό. Εμείς φέρνουμε σε επαφή τους χρήστες που θέλουν να φάνε με τις μαμάδες που μπορούν να παρέχουν σπιτικό φαγητό. Οι μαμάδες θα λαμβάνουν το 90% από την τιμή πώλησης του φαγητού και εμείς το 10%. Βέβαια και τα φαγητά θα διατίθενται σε ελκυστικές τιμές. Η ιδέα είναι βασισμένη στο ότι πολλοί φοιτητές σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και τους λείπει το σπιτικό φαγητό. Μάλιστα οι φοιτητές θα μπορούν να επιλέγουν και την απόσταση που βρίσκεται η μαμά που προσφέρει το φαγητό για να πηγαίνει να το παίρνει από το σημείο διάθεσης. Παράλληλα η ιδέα απευθύνεται και στους εργένηδες και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν ή δεν προλαβαίνουν να μαγειρεύουν σπίτι».
ΠΗΓΗ e-thessalia.gr