Και σε ποιον δεν αρέσει η θάλασσα, όταν μάλιστα συνδυάζεται με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τη ζωντάνια και τα ωραία στέκια μιας όμορφης πόλης; Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε πρόσφατο άρθρο της, προτείνει στους αναγνώστες της 6 υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί.
Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και μία ελληνική! Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός, καθώς η χώρα μας διαθέτει πραγματικά πανέμορφες πόλεις που τις... βρέχει το κύμα, ωστόσο έπαιξε ρόλο η νυχτερική ζωή, η λαογραφία και φυσικά η θέα!
Για την ιστορία, οι άλλες πέντε πόλεις που συμπληρώνουν την εξάδα είναι οι Οστάνδη (Βέλγιο), Κάλιαρι (Ιταλία), Ρόβνι (Κροατία), Τουλόν (Γαλλία) και Καντίθ (Ισπανία).
Δείτε στην gallery την ελληνική πόλη που... τρέλανε τον Guardian:
0108
Το λιμάνι του είναι από τα πλέον όμορφα της Ελλάδας.
0208
Μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό.
0308
Αποτελεί πύλη πρόσβασης για τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο αλλά και ελκυστική βάση για την εξερεύνηση των μαγευτικών ακτών του Πηλίου.
0408
Ο λόγος για τον Βόλο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.
0508
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
0608
Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα.
0708
Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το Βόλο με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου.
0808
Φυσικά, αναφέρεται και στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας ότι σε αυτά δεν παραγγέλνεις ποτέ- οι μεζέδες έρχονται μαζί με κάθε καραφάκι τσίπουρο. Και όσο έρχονται τα καραφάκια, τόσο καλύτεροι γίνονται οι μεζέδες.