Τσιάνγκ Μάι: Επτά λόγοι για να επισκεφθείς το ταϊλανδέζικο «Ρόδο του Βορρά»

Μπορεί η Ταϊλάνδη να είναι γνωστή για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα Μπανγκόκ και για το εξωτικό νησί Πουκέτ, ωστόσο στο βόρειο τμήμα της χώρας βρίσκεται μία ακόμα ασιατική πόλη «διαμάντι».
4'

Τοποθετημένη στο «Χρυσό Τρίγωνο», όπως αποκαλείται η περιοχή που σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, το Λάος και την Ταϊλάνδη, η Τσιάνγκ Μάι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η… συμπρωτεύουσα της Πόλης των Αγγέλων.

Εντυπωσιακοί ιστορικοί βουδιστικοί ναοί, τοπία απαράμιλλής φυσικής ομορφιάς, πάρκα με «φιλικούς» ελέφαντες και άγρια ζώα, χωριά αρχαίων φυλών και χωράφια με άγριες ορχιδέες είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα τα οποία μπορεί να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης της ταϊλανδέζικης πόλης, που είναι γνωστή και ως «Ρόδο του Βορρά».

Βουδιστικός ναός «Wat Phra Τhat Doi Suthep»

Είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος βουδιστικός ναός της Τσιάνγκ Μάι, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στην κορυφή ενός όρους που ονομάζεται «Doi Suthep». Χτισμένος από το 1383 σε ύψος που αγγίζει τα 1.066 μέτρα, ο χρυσός ναός και η γύρω περιοχή φιλοξενεί υπέροχα αγάλματα, μοναστήρια, παγόδες και ιερά μνημεία, τα οποία ο επισκέπτης τα ανακαλύπτει, ανεβαίνοντας περισσότερα από 300 σκαλοπάτια.

Η Παλιά πόλη

Η παλιά πόλη της Τσιάνγκ Μάι είναι ένα «ζωντανό» μουσείο. Τα στενά δρομάκια διασχίζουν βουδιστικούς ναούς, μουσεία, παραδοσιακά καταστήματα και ιστορικά κτήρια, τα οποία είναι περικυκλωμένα από τείχη και τάφρους. Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους ναούς της παλιάς πόλης είναι οι «Wat Chedi Luang», «Wat Phra Singh» και «Wat Phan Tao», οι οποίοι αποκαλύπτουν το μεγαλείο τους, καθώς ο επισκέπτης περιηγείται στους δρόμους της ιερής αυτής τοποθεσίας.

Χρυσό Τρίγωνο

Το Χρυσό Τρίγωνο είναι η περιοχή που είναι, επίσης, γνωστή και ως η «πύλη για τη Νότια Κίνα» και σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, το Λάος και την Ταϊλάνδη. Το Χρυσό Τρίγωνο φημίζεται για την καλλιέργεια όπιου και εξακολουθεί να εκπέμπει έναν αέρα περιπέτειας και μυστηρίου. Είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης της κρατικής εκδοχής τριών ιστορικών εθνών, των Τάι, των Λάο και των Βιρμανών, και φιλοξενεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του Βορρά, το σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό ναό «Wat Rong Khun», που σχεδιάστηκε από το διάσημο καλλιτέχνη «Chalermchai Kositpipat» το 1997.

«Νυχτερινό σαφάρι»

Στην ουσία πρόκειται για έναν ζωολογικό κήπο, διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να πραγματοποιούνται «περιπετειώδεις» ξεναγήσεις με τρενάκι -ή με τα πόδια- στο σκοτάδι, οι οποίες περιλαμβάνουν σόου με διαφορετικά είδη ζώων. Έτσι εξηγείται και η περιγραφή «νυχτερινό σαφάρι» που συνοδεύει το πάρκο, το οποίο και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος στην Τσιάνγκ Μάι.

Πάρκο ελεφάντων

Στην Τσιάνγκ Μάι υπάρχει και το πάρκο των ελεφάντων, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ακόμα σόου με πρωταγωνιστές αυτήν τη φορά τα συμπαθή παχύδερμα. Σύμφωνα τους ντόπιους πρόκειται για πάρκο φροντίδας και αποκατάστασης των φιλικών γιγάντιων θηλαστικών, με τα οποία οι τουρίστες μπορούν να έρθουν σε επαφή, χαϊδεύοντας ή πλένοντας τα πόδια τους.

Αρχαία πόλη «Wiang Kum Kam»

Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων νοτίως της Τσιάνγκ Μάι, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος «Wiang Kum Kam». Εκεί οι τουρίστες θα δουν τα ερείπια μιας εκ των αρχαιότερων πόλεων της Ταϊλάνδης, η οποία χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας των Μον τον 8ο αιώνα μ.Χ. Στην αρχαιολογική περιοχή -η εξερεύνηση της οποίας είναι προτιμότερο να γίνεται οδικώς με ξεναγό, λόγω της μεγάλης έκτασής της- υπάρχουν διάσπαρτες λίθινες επιγραφές, γλυπτά του Βούδα και πολλά ακόμη εντυπωσιακά οικοδομήματα.

Εθνικό Πάρκο «Doi Inthanon»

Το εθνικό πάρκο «Doi Inthanon», βρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή της Ταϊλάνδης, σε υψόμετρο 2.565 μέτρων και φιλοξενεί περισσότερα από 360 είδη ζώων, πτηνών και ερπετών. Ενδείκνυται για τους φυσιολάτρες και για όσους γοητεύονται από την άγρια ζωή, καθώς στην περιοχή υπάρχουν εντυπωσιακοί καταρράκτες και καταπράσινα τοπία, με καλοδιατηρημένα μονοπάτια πεζοπορίας.

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις