Άγνωστοι τουριστικοί προορισμοί περιμένουν να τους ανακαλύψουμε
Δεκάδες μικρά διαμάντια της ελληνικής φύσης παραμένουν σχετικώς άγνωστα στους πολλούς, Έλληνες αλλά και ξένους.
Μέρη που μπορεί να μην συγκεντρώνουν τη φήμη γνωστών τουριστικών προορισμών, αλλά δεν υπολείπονται σε φυσικό κάλος και μοναδικότητα. Παραλίες, νησιά, λίμνες, αλλά και ορεινά σημεία της χώρας που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.
Ένα μικρό οδοιπορικό -από τους ανταποκριτές του ΑΠΕ-ΜΠΕ-σε μια χώρα που η απόσταση από την «έρημο» μέχρι το σημείο που... πάντα βρέχει, παραμένει μικρή και το μόνο που μας χωρίζει από την απόλαυση είναι η διάθεση να τα ανακαλύψουμε.
Η Ελλάδα διαθέτει δύο απολιθωμένα δάση ένα στη Λέσβο και το άλλο στη Λακωνία, αλλά και ένα «αισθητικό δάσος» στην Κορινθία, μία λίμνη -αυτή της Τσιβλούς- στην Αχαϊα με ηλικία μόλις... 108 ετών, αλλά και τις δικές μας «Σεϋχέλλες» τα Λιχαδονήσια στη Βόρεια Εύβοια.
Η μοναδική έρημος στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο που έχει αποτελέσει σκηνικό για ταινία του ελληνικού κινηματογράφου βρίσκεται στη Λήμνο, ενώ «Πάντα Βρέχει» στην Ευρυτανία.
Οι μεσσηνιακές Οινούσες, επτά νησάκια με γνωστότερο τη Σαπιέντζα βρίσκονται στη Μεσσηνία. Και αν η λίμνη Τικιτάκα δεσπόζει στις Άνδεις, η δική μας Τάκα μάς περιμένει στα 650 μέτρα υψόμετρο στην Αρκαδία. Λίγο ψηλότερα στα 1.000 μέτρα η λίμνη Λογγά στη Θεσσαλία.
Μπορεί το φαράγγι της Σαμαριάς να είναι το γνωστότερο, αλλά εντυπωσιακό είναι και το φαράγγι του Χαυγά στο οροπέδιο Λασιθίου, ανατολική Κρήτη που συνδυάζει ένα καταρράκτη και μία λίμνη.
Μοναδικές και μάλλον άγνωστες στους πολλούς οι παραλίες στην Ηγουμενίτσα, τη Νότια Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, στο Νομό Ηρακλείου, στον Παγασητικό κόλπο στη Μαγνησία, οι μοναδικές διαδρομές στο Ρέθυμνο και το μικρό νησάκι Λαζαρέτα στα Χανιά.
Κι αν όλοι γνωρίζουν τα Δωδεκάνησα είναι ευκαιρία να ανακαλύψουν τη Ψέριμο, τους Αρκιούς και το Μαράθι.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ