Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Πώς θα γίνει πιο άνετο και ασφαλές για το παιδί

Το οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο έγινε και πάλι «trend» το τελευταίο διάστημα για πολλούς λόγους. Πριν αποφασίσουμε να φύγουμε ταξίδι οικογενειακώς με μικρά παιδιά, με το αυτοκίνητό μας, καλό είναι όμως, να έχουμε υπόψιν μας μερικές συμβουλές, που θα κάνουν τα πράγματα κατά το δυνατόν καλύτερα!
3'

Εξάλλου, ένα οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο, μπορεί να αποδειχθεί μία αρκετά μεγάλη πρόκληση, ειδικά όταν κάθε δέκα λεπτά ακούγεται από το πίσω κάθισμά μία παραπονεμένη φωνούλα να ρωτάει επίμονα «μαμά, πότε θα φτάσουμε;».

Συμβουλές για ένα ξεκούραστο οικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο

  • Όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο καλύτερο είναι να περάσει τον μεγαλύτερο χρόνο του ταξιδιού ενώ κοιμάται! Αυτό σημαίνει ξεκούραστο ταξίδι για το ίδιο, ήρεμο ταξίδι για τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες. Άρα είτε ξεκινάμε το ταξίδι μας νύχτα, είτε μεσημέρι, αναλόγως με τη διάρκεια της διαδρομής, τη δυσκολία της και φυσικά, τις συνήθειες του παιδιού μας.
  • Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουμε, καλό θα ήταν να πακετάρουμε σε μία τσάντα μερικά σνακ για τον δρόμο που έχουμε προετοιμάσει από το σπίτι, που μπορεί να είναι φρούτα, κριτσίνια ή τοστ, τα οποία θα… ανακουφίζουν το στομάχι των μικρών αλλά και των μεγάλων, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.
  • Εφόσον το ταξίδι είναι μεγάλο, θα πρέπει να φροντίσουμε επίσης να έχουμε μαζί μας, χαρτομάντηλα και χαρτί τουαλέτας, αντισηπτικά μαντηλάκια ή μωρομάντηλα, σακούλες που θα μας χρησιμεύσουν για κάθε απρόοπτο και ένα παγούρι νερό για κάθε έναν επιβάτη.
  • Επιπλέον, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό, το φορητό φαρμακείο με τα απαραίτητα ιατρικά αναλώσιμα έκτακτης ανάγκης (επιθέματα τραυμάτων, ιώδιο, βαμβάκι, οινόπνευμα, αλοιφή για τσιμπήματα, γάζα, θερμόμετρο, παυσίπονα, κλπ.), καλό θα ήταν να το τοποθετηθεί στο ντουλάπι του αυτοκινήτου.
  • Από τη στιγμή που αποφασίζουμε τον προορισμό μας, μπορούμε να ορίσουμε σε έναν χάρτη τη διαδρομή που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε, ώστε να επισημάνουμε τα σημεία που θα πραγματοποιήσουμε στάση για ξεκούραση ή για να απολαύσουμε αξιοθέατα που βρίσκονται στον δρόμο μας και μας ενδιαφέρει να επισκεφθούμε. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με συχνές, ενδιαφέρουσες στάσεις, θα κάνουμε πολύ πιο δελεαστική τη διαδρομή για τα παιδιά και σαφώς πολύ πιο άνετη για εκείνον που οδηγεί.
  • Δεν έχει σημασία εάν το οικογενειακό όχημα είναι ολοκαίνουργιο, η επίσκεψη στο συνεργείο αυτοκινήτων πριν το μεγάλο ταξίδι, είναι το λιγότερο απαραίτητη για να εξακριβώσουμε με τη «σφραγίδα» του ειδικού πως όλα λειτουργούν «ρολόι» και πως κανένα ευτράπελο δεν θα μπει εμπόδιο στα σχέδια των διακοπών μας.
  • Για να κάνουμε ακόμη πιο ευχάριστη τη διαδρομή για τα μικρά μας, μπορούμε από τη θέση του συνοδηγού να μεταφερθούμε στο πίσω κάθισμα και εκεί να απολαύσουμε παρέα διασκεδαστικά παιχνίδια και ατελείωτες συζητήσεις για τα μοναδικά τοπία που προσπερνάμε με το αυτοκίνητο. Μια εξαιρετική ιδέα για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά εντός αυτοκινήτου, είναι να ανακαλύψουμε παρέα την τεχνική του origami. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να κατεβάσουμε στο smartphone μας κάποια σχετική εφαρμογή (ή να αναζητήσουμε οδηγίες κατασκευής στο internet πριν την αναχώρησή μας), να εφοδιαστούμε με πολύχρωμα χαρτιά και να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όσα περισσότερα σχέδια origami μπορούμε.

Φυσικά και δεν ξεκινάμε ποτέ ένα ταξίδι εάν προηγουμένως δεν έχουμε το κατάλληλο κάθισμα για το παιδί, αναλόγως με την ηλικία του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.