Οι νέοι ταξιδιώτες επιλέγουν τα «πράσινα» ταξίδια και τον βιώσιμο τουρισμό για το 2021

Η πανδημία του Covid-19 έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή μας, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που μετακινούμαστε και ταξιδεύουμε. Μεταξύ άλλων όμως, επηρέασε σημαντικά και τις δικές μας ταξιδιωτικές επιθυμίες, ωθώντας μας στο να αρχίσουμε να στεφόμαστε σε περισσότερο εναλλακτικές επιλογές, σε ό,τι αφορά στις αποδράσεις μας.

Οι νέοι ταξιδιώτες επιλέγουν τα «πράσινα» ταξίδια και τον βιώσιμο τουρισμό για το 2021
2'

Για την ακρίβεια, οι ενήλικες ηλικίας από 18 έως 35 ετών είναι εκείνοι οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταξιδιωτικής εταιρείας Contiki, εμφανίζονται περισσότερο διατεθειμένοι να προτιμήσουν πιο εναλλακτικές επιλογές για τα ταξίδια τους, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα. Μάλιστα, οι νεαροί ενήλικες θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν, μετά την πανδημία, με την πρόθεση ταξιδιού στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία να είναι μεγάλη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακριβώς επειδή ο τρόπος που θα ταξιδεύουμε θα είναι διαφορετικός μετά το πέρας της πανδημίας, μιας και ο παράγοντας της ασφάλειας θα συνεχίσει να βρίσκεται για μεγάλο διάστημα σε πρώτο πλάνο σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις μας, η πλειονότητα των νέων φαίνεται πως δεν θα στραφεί στους πλέον δημοφιλείς, τουριστικούς προορισμούς.

Αντιθέτως, θα ακολουθήσει τις κυρίαρχες τάσεις στα ταξίδια για τη δεκαετία του 2020, επιλέγοντας κατά βάση τα «πράσινα» ταξίδια, δηλαδή τον βιώσιμο τουρισμό, που φέρνει σε προτεραιότητα την επαφή με τη φύση και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος λόγω των μετακινήσεών μας.

Πράγματι, με βάση τις ταξιδιωτικές προβλέψεις για τη νέα δεκαετία που διανύουμε, ο βιώσιμος τουρισμός θα συνεχίσει να κερδίζει «έδαφος» και όλο και περισσότεροι θα είναι οι ταξιδιώτες οι οποίοι θα προτιμήσουν στα επόμενα ταξίδια τους να επιλέξουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον κατάλυμα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, να ταξιδέψουν σε «πράσινους» προορισμούς και δη, να το κάνουν με έναν περισσότερο eco friendly τρόπο.

Ουσιαστικά, οι πιο νέοι σε ηλικία ταξιδιώτες φαίνεται πως δίνουν μεγάλη βάση πλέον στο συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός ταξιδιού. Εξετάζουν, δηλαδή, με προσοχή τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους για να ταξιδεύουν με όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο γίνεται. Έτσι, το πιο πιθανό είναι πως το 2021, θα στραφούν σε εφαρμογές που θα τους βοηθούν να υπολογίζουν -και κατά συνέπεια να μειώνουν- το οικολογικό αποτύπωμα των ταξιδιών τους, θα διαμείνουν σε eco friendly ξενοδοχεία και καταλύματα, θα αποφύγουν τις δραστηριότητες με επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την άγρια ζωή, θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν σε έναν πιο «πράσινο» προορισμό ή θα πουν «ναι» στον αγροτουρισμό.

Μέσα από τις παραπάνω επιλογές, οι σύγχρονοι ταξιδιώτες θα ταξιδέψουν με σεβασμό προς το περιβάλλον, ανακαλύπτοντας παράλληλα μια νέα, εναλλακτική επιλογή ταξιδιού που, αν μη τι άλλο, συνιστά πλέον μια από τις κυρίαρχες τουριστικές τάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή