Θα είναι το 2021 η χρονιά των ταξιδιών; Οι δύο τύποι ταξιδιωτών που θα συναντήσουμε

Το 2020 ήταν η χρονιά που ταξιδέψαμε λιγότερο. Θα μπορέσει, λοιπόν, να γίνει το 2021 η χρονιά των ταξιδιών;
3'

Η ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου, αναμένεται να γίνει από τις αρχές του έτους που μόλις υποδεχθήκαμε και σύμφωνα με έρευνες ταξιδιωτικών πρακτορείων ανά τον κόσμο, η πρόθεση ταξιδιού είναι μεγάλη. Όλα αυτά, βέβαια, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι θα έχουμε διαχειριστεί ή θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε καλύτερα την πανδημία του Covid-19.

Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες πάντως, αναμένουν πως ο ταξιδιωτικός κλάδος θα αρχίσει να ανακάμπτει το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ η πλειονότητα των ταξιδιωτών εμφανίζεται αποφασισμένη να καλύψει το… «χαμένο» έδαφος, δηλαδή να ταξιδέψει όσο δεν ταξίδεψε το 2020 -και ακόμη περισσότερο.

Όπως όλα δείχνουν, δύο θα είναι οι βασικοί τύποι ταξιδιωτών το 2021. Από τη μία πλευρά, θα υπάρξουν εκείνοι οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τα ταξίδια που ήθελαν ή είχαν σχεδιάσει να κάνουν το περασμένο έτος και τα οποία χρειάστηκε να ακυρώσουν. Η δεύτερη κατηγορία ταξιδιωτών, θα αποτελείται από εκείνους οι οποίοι δεν ταξίδεψαν καθόλου λόγω της πανδημίας το 2020 και οι οποίοι, θα είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν περισσότερο και να επενδύσουν πιο πολύ στα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν πως το 2021, θα είναι η χρονιά των ταξιδιών. Επικαλούμενο δε το Skyscanner.com, το Forbes σημειώνει πως έχει καταγραφεί άνοδος της τάξης του 368% στις διαδικτυακές αναζητήσεις για ταξίδια τον Ιανουάριο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι να ταξιδέψουν ξανά.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, στην ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου, τα πάντα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και συγκεκριμένα, από το πότε θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα βασικό δίλημμα που προκύπτει, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες. Αυτό που απασχολεί όσους θέλουν να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα, είναι το αν αξίζει να κάνουν τώρα τις αεροπορικές τους κρατήσεις και να οργανώσουν λεπτομερώς το ταξίδι τους ή να περιμένουν μέχρι να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στον Covid-19. Στην πρώτη επιλογή υπάρχει ο κίνδυνος να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο «κύμα» της πανδημίας, ενώ στη δεύτερη να αφήσουμε για την τελευταία στιγμή την οργάνωση των ταξιδιών μας και έτσι, οι τιμές σε καταλύματα, ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια, να φτάσουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Το σίγουρο είναι πως παρά τη μεγάλη πρόθεση να ταξιδέψουμε, τα πράγματα παραμένουν απρόβλεπτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς στον κλάδο του τουρισμού, καλό είναι να μην αφήσουμε για την τελευταία στιγμή την οργάνωση των ταξιδιών μας. Το γεγονός, άλλωστε, πως οι περισσότερες ταξιδιωτικές και αεροπορικές εταιρείες μας προσφέρουν σήμερα ευελιξία στις κρατήσεις, λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ότι πιθανότατα δεν θα βγούμε χαμένοι, ακόμη και αν χρειαστεί να αλλάξουμε τις ημερομηνίες του ταξιδιού μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.