Ο Έλληνας «Φιλέας Φογκ» που ξετρυπώνει απίθανες γωνιές του πλανήτη

Ο Λεωνίδας Ξηντάρας έκανε Χριστούγεννα στην Παταγονία και Πρωτοχρονιά στη Βραζιλία. 
Λεωνίδας Ξηντάρας ταξίδι
Ο Έλληνας που έκανε γειτονιά του όλη τη Γη
Newsbomb.gr
5'

Η ζωή του είναι ένα ταξίδι… κυριολεκτικά. Ο Λεωνίδας Ξηντάρας γυρίζει όλο τον πλανήτη και ανακαλύπτει τις πιο απίθανες γωνιές του. Ζει την περιπέτεια, τον κίνδυνο και θεωρεί πως το καλύτερο ταξίδι του είναι το επόμενο. Χριστούγεννα έκανε στην Παταγονία, λίγο πριν ήταν στο Μεξικό και Πρωτοχρονιά βρέθηκε στη Βραζιλία, σε πόλεις και χωριά που δεν είναι γνωστά ή τουριστικά.

Ο Λεωνίδας έχει φίλους σε κάθε ήπειρο της γης, όμως η καρδιά του είναι στην πατρίδα του, τη Μήλο.

Ο Λεωνίδας Ξηντάρας μιλάει στο Newsbomb.gr για τις περιπέτειες στα ταξίδια του.

Ο Λεωνίδας Ξηντάρας στη Χιλή και συγκεκριμένα στην Παταγονία, στο Torres del Paine
Ο Λεωνίδας Ξηντάρας στη Χιλή και συγκεκριμένα στην Παταγονία, στο Torres del Paine


Χριστούγεννα στην Παταγονία, Πρωτοχρονιά στη Βραζιλία, είσαι ένας άνθρωπος που ταξιδεύει συνεχώς. Από πότε ταξιδεύεις;

«Ταξιδεύω από πάντα νομίζω. Πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια. Παλαιότερα σε πιο κοντινή απόσταση καθώς δεν είχα το χρόνο ούτε τη δυνατότητα για μακρινά ταξίδια. Τότε ταξίδευα αρκετά στην πανέμορφη Ελλάδα μας».

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να πάρεις μια βαλίτσα και να γυρίζεις τον κόσμο;

«Πάντα ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο. Ήταν το όνειρο μου να γνωρίσω νέες χώρες, πολιτισμούς, άλλες κουλτούρες, μοναδικά τοπία και ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Νομίζω έχω φίλους παντού.

Η αρχή, βέβαια, τού να κάνω δηλαδή αυτό που λες, να πάρω ένα σακίδιο και να χαθώ στον πλανήτη έγινε από το Μπαλί, την πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης που επισκέφτηκα.

Εκεί είδα κάτι το διαφορετικό που δεν μπορείς να το δεις στην Ευρώπη. Έναν άλλο κόσμο που δεν ήξερα ότι υπήρχε. Από τότε νομίζω όλο αυτό με συνεπήρε, ενθουσιάστηκα με το διαφορετικό! Μετά το Μπαλί, τα μακρινά ταξίδια σε τέτοιου είδους προορισμούς έγιναν τρόπος ζωής για εμένα. Γενικά, μετά από κάθε τέτοιο ταξίδι επιστρέφω άλλος άνθρωπος».

Σε ποιες χώρες έχεις πάει;

«Κάτσε να τα βάλω κάτω, γιατί δεν τις λες και λίγες! Aπό Ασία έχω πάει Καμπότζη, Λάος, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Μιανμάρ, Νεπάλ, Ινδία, Σρι Λάνκα, Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα. Από Αφρική σε Τανζανία, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε. Από Αμερική σε Κόστα Ρίκα, Παναμά, Κολομβία, Περού, Βολιβία, Μεξικό, Αργεντινή, Χιλή και Βραζιλία. Από Ευρώπη σε Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, και Αγγλία. Αφήνω τα κοντινά για αργότερα! Και από την μεριά της Ινδονησίας έχω πάει στο Μπαλί».

Στο Death Road της Βολιβίας
Στο Death Road της Βολιβίας


Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου από κάθε ήπειρο;

«Αν και δύσκολο, θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω μερικές. Λοιπόν από Ασία θα πω το trekking στο Base Camp του Έβερεστ και την κορυφή Kala Patthar. Δύο μέρες περπάτημα στα βουνά των Ιμαλαΐων σε μεγάλα υψόμετρα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και το αξιοσημείωτο; Ήταν το πρώτο trekking στη ζωή μου.

Γενικά μου αρέσει να ταξιδεύω σε δύσκολα και ίσως λίγο αντισυμβατικά μέρη ανά τον πλανήτη, γιατί είναι αυτά που σου χαρίζουν και τις πιο δυνατές αναμνήσεις!

Από Αφρική θα σου πω το ταξίδι μου στην Τανζανία και στο νησί Mafia. Εκεί ήταν δύο εμπειρίες σε μία. Πρώτα από όλα, για να φτάσω στο νησί, βρέθηκα στη θέση του συγκυβερνήτη στο αεροπλάνο 12 θέσεων που μας μετέφερε! Και η απόλυτη εμπειρία βέβαια ήταν ότι κολύμπησα με φαλαινοκαρχαρίες! Τα συναισθήματα που νιώθεις και το δέος μπροστά σε αυτό το υπέροχο και μεγαλοπρεπή ζώο, είναι απερίγραπτα.

Από Αμερική θα πω για το Σαλάρ ντε Ουγιούνι στη Βολιβία. Η λίμνη "Σαλάρ ντε Ουγιούνι" καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα αλατιού και μια ελάχιστη ποσότητα νερού, κάτι που τη μετατρέπει σε ένα τεράστιο καθρέφτη. Οι αντανακλάσεις και το θέαμα που προσφέρει αυτό το μέρος συγκλονίζουν!

Τέλος για την Ευρώπη (και όχι μόνο), θα μιλήσω για την εμπειρία να βλέπεις τα χρώματα και τις φυσικές ομορφιές της Μήλου! Του πιο όμορφου μέρους στη Γη. Και όχι επειδή ζω εκεί, αλλά επειδή πραγματικά το πιστεύω και -ξέρετε- έχω δει αρκετά από τα θαύματα του κόσμου! Οι παραλίες, η μορφολογία, η γαστρονομία, οι παραδόσεις και η ιστορία του νησιού αυτού το κάνουν από μόνο του μια μοναδική εμπειρία!

Μπορώ να μιλάω ώρες για ταξίδια και προορισμούς, νομίζω ότι διηγώντας τα, ξαναζώ αυτές τις στιγμές».


Το καλύτερο ταξίδι είναι το επόμενο, ισχύει αυτό;

«Ε, βέβαια! Ποιο να ξεχωρίσω; Δεν γίνεται. Αμαζόνιος, Κιλιμάντζαρο, Ταζ Μαχάλ, Παταγονία, Σερενγκέτι και άλλα πόσα τέτοια μέρη; Ποιο να βάλω πρώτο; Είναι όλα παιδιά μου, καταλαβαίνεις!

Έχω πολλές και πανέμορφες εμπειρίες από όλα τα ταξίδια που έχω κάνει. Οπότε θα πω ότι ναι, ισχύει!

Λες το επόμενο επειδή δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και να αδικήσεις κάποιο από αυτά που έχεις ήδη κάνει».

Στο Μεξικό, στα βασιλικά της Παναγίας της Γουαδελούπης
Στο Μεξικό, στα βασιλικά της Παναγίας της Γουαδελούπης


Γιατί φέτος επέλεξες να εξερευνήσεις τη Λατινική Αμερική;

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που επισκέπτομαι τη Λατινική Αμερική! Είχα κάποιους προορισμούς και δραστηριότητες που ήταν στα βασικά που ήθελα να δω. Ήταν μεγάλα μου όνειρα! Όπως η Παταγονία, οι καταρράκτες Ιγκουαζού, το Τσιτσέν Ιτζά και το να κολυμπήσω με καρχαρίες τίγρεις».

Πώς σε βρίσκει κάποιος, πού βλέπει τα ταξίδια και τις εμπειρίες που ζεις;

«Ένα από τα βασικά χόμπι που έχω όταν ταξιδεύω, είναι να φτιάχνω βίντεο με τα μέρη που βλέπω, τις δραστηριότητες που κάνω και να τα μοιράζομαι όλα αυτά με φίλους και ανθρώπους που τους αρέσουν τα ταξίδια. Όλα αυτά τα ανεβάζω στο κανάλι μου "Greekbackpacker" στο YouTube και στο Instagram πάλι στο "Greekbackpacker"».

Διαβάστε επίσης

Η TikToker που «ξετρυπώνει» τις άγνωστες ομορφιές της Ελλάδας

Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για να ζούμε και να εργαζόμαστε

Ο Γιάννης Νύκταρης κάνει τον γύρο του κόσμου σε δύο… ρόδες

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή