Πανέμορφες εικόνες από την χιονισμένη Ελλάδα

Όμορφες εικόνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας
INTIME NEWS
3'

Η ορεινή και ημιορεινή Ελλάδα, από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, έχει ντυθεί στα λευκά. Το χιόνι αν και έχει δημιουργήσει όμορφα τοπία σε κάποια μέρη προκάλεσε και προβλήματα στις μετακινήσεις σε ένα σημαντικό κομμάτι του οδικού δικτύου.

Η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» την Ήπειρο

Δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί για τους οδηγούς, στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Ηπείρου, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού στα χιόνια.

Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων, Γρεβενών και Τρικάλων.

Ντύθηκε στα λευκά το Πήλιο

Από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου σε όλο το κεντρικό Πήλιο πέφτει πυκνό χιόνι με αποτέλεσμα να έχουν ντυθεί στα λευκά τα πάντα από τα 700 μέτρα και πάνω. Για την ώρα δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες του Πηλίου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά, αφού και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.

Χανιά: Με χαμηλές θερμοκρασίας και χιόνι που το έστρωσε για τα καλά

Στα Χάνια, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, σήμερα, Πέμπτη, είναι στους -2 και δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το 0 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βόλος: Δεμένα τα πλοία

Στον Βόλο βρέχει ακατάπαυστα από το βράδυ της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι.

Χιόνια και στη Φθιώτιδα

Με χιόνια ξύπνησαν οι κάτοικοι των χωριών της δυτικής Φθιώτιδας. Το χιόνι στα ορεινά χωριά του δήμου Μακρακώμης ξεπερνά τους 20 πόντους.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στον Τυμφρηστό και τον Άγιο Γεώργιο, ενώ το λεωφορείο δεν πήγε στην Τσούκα για να πάρει τους μαθητές.

Εντυπωσιακή είναι η χιονόπτωση, όμως, και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων. Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τη Φθιώτιδα, το υψόμετρο των περιοχών που θα δεχτεί χιονόπτωση έχει πέσει στα 600 μέτρα.

Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς στη Φθιώτιδα είναι και θα παραμείνει σε επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Μηχανήματα υπάρχουν παντού σε όλα τα σημεία που ενδεχομένως θα υπάρξει έντονη χιονόπτωση, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή με την αστυνομία, την πυροσβεστική και με την πολιτική προστασία των δήμων.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η κακοκαιρία «δοκιμάζει» τη Δυτική Ελλάδα - Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στη Μακεδονία

Καιρός - Γιαννόπουλος: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Πότε φτάνει η κακοκαιρία στην Αττική