Σκιάθος: Το καταπράσινο «νησί του Παπαδιαμάντη» με τις χρυσές αμμώδεις παραλίες
Το νησί που αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού όχι μόνο για τις Σποράδες, αλλά για όλο το Βόρειο Αιγαίο, φημισμένο για το καταπράσινο πευκόφυτο περιβάλλον, τις χρυσές αμμώδεις παραλίες, τη νυχτερινή ζωή, την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και την εύκολη πρόσβαση λόγω του διεθνούς αεροδρομίου, αποτελεί επιλογή χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο.
Στο «νησί του Παπαδιαμάντη» δεν επαναπαύεται κανείς και επιζητούν τα καλύτερα και αυτό φαίνεται από τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον δήμο και τους επιχειρηματίες για τη διαφήμιση του προϊόντος και την εύρεση νέων δρόμων μέσω της παρουσίας σε διεθνείς αλλά και εξειδικευμένες εκθέσεις για την προσέλκυση νέων «πελατών», όπως με τη συμμετοχή στην Έκθεση Ειδικών Μορφών Τουρισμού στην Ουτρέχτη, αλλά και την Fitour της Μαδρίτης.
Από την ισπανική πρωτεύουσα ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι «οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να σταθεροποιήσουμε σε υψηλά επίπεδα τον τουρισμό στην Σκιάθο. Το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, φθάσαμε πολύ ψηλά, αλλά στόχος είναι να μείνουμε στην κορυφή με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, να κρατήσουμε σε ανώτατο επίπεδο την ποιότητα και να προσελκύσουμε ακόμη καλύτερους επισκέπτες προσβλέποντας όχι μόνο στην ποσότητα. Μεταξύ αυτών που προσδοκούμε να αναπτύξουμε είναι και κάποιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αναδεικνύοντας μοναδικά στοιχεία του νησιού μας, όπως τα μονοπάτια, τις εκκλησιές, τα μοναστήρια και όχι έναν τουρισμό που να μην αντέχεται από την κοσμοπλημμύρα -υπερτουρισμό τον λένε πολλοί- που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και δυσφορία στους επισκέπτες. Είμαστε στη Μαδρίτη και συζητάμε για νέους δρόμους και νέες προοπτικές που πολύ σύντομα θα φανούν μιας και προετοιμαζόμαστε για τη νέα τουριστική σεζόν».
Η Σκιάθος παραδοσιακά είναι ένα νησί που στηρίζεται στη βρετανική τουριστική αγορά αφού ανέκαθεν οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν να αποτελούν σχεδόν το 50% όσων κάνουν τις διακοπές τους στο νησί, ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς και τους Σκανδιναβούς και με ένα ευρύ φάσμα άλλων εθνικοτήτων να ακολουθεί με Ρουμάνους, Σέρβους και Γερμανούς.