10ο Ετήσιο Συνέδριο Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας
Θεαματική επιτυχία και για τη φετινή διοργάνωση του κορυφαίου θεσμού Τουριστικής Εκπαίδευσης
Με επίκεντρο την αναγκαία ενσωμάτωση της αειφορίας στον ελληνικό Τουρισμό και θέμα: «Ελληνικός Τουρισμός: Η μετάβαση από τον Υπερτουρισμό στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» διεξήχθη το 10ο Συνέδριο Τουρισμού, που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας στο Emmantina Hotel στη Γλυφάδα, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία χρονιά τη θεαματική επιτυχία του κορυφαίου θεσμού Τουριστικής Εκπαίδευσης!
Το 10ο -κατά σειρά- ετήσιο Συνέδριο που πραγματοποίησε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα αποτελεί πρωτοποριακό θεσμό, τόσο για τα Νότια Προάστια, όσο και για τον κλάδο του Τουρισμού, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -Υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών Τουρισμού- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε καίρια θέματα για τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας: τον Τουρισμό!
Στο πλαίσιο της μεγάλης πρωτοβουλίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να αναδείξει το μείζον θέμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως τουριστικού προϊόντος -που μπορεί να συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων, αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας- το φετινό Τουριστικό Συνέδριο του Νο1 ΙΕΚ στα Νότια Προάστια εστίασε στον βιώσιμο μετασχηματισμό της ελληνικής ξενοδοχειακής βιομηχανίας, αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας.
Στο συνέδριο -όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Μύρων Φλουρής, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής- παρουσιάστηκαν και τα συμπεράσματα σημαντικής έρευνας που είχαν διεξάγει οι σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με θέμα «Zero Food Waste στα ξενοδοχεία της Αθήνας»!
Ομιλητές του 10ου Συνεδρίου Τουρισμού –με πλέον ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις- ήταν οι κκ.:
Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου (Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής), Πάρις Τσάρτας (Ομότιμος Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης-Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο), Γεώργιος Βερνίκος (Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ), Σταυριάννα Καίσαρη (Marketing Insights Lead-Marketing Greece), Αντώνης Ηλιόπουλος (Empiria Group), Ματίνα Πέππα (Dr. - Lecturer Mediterranean College), Θεόδωρος Κόντες (Επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας/Διευθυντής MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC), Αντώνης Παγώνης (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης), Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής), Λευτέρης Λαζάρου (Chef-βραβευμένος με αστέρι Michelin), Άγγελος Λάντος (Pre-opening culinary Executive Chef “Ionian Hotel Enterprises”), Παναγιώτης Βουκελάτος (Μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας), Χάρης Τζαννής (Συντάκτης Γαστρονομίας/ Ιδρυτής Delio Food Hub), Σοφία Αξωνίδη (WWF Hellas).
Σημαντικές και οι παρεμβάσεις του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη από το Στρασβούργο και του Δημάρχου Αστυπάλαιας, Νίκου Κομηνέα.
Θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
- Η ενσωμάτωση της Αειφορίας στον Ελληνικό Τουρισμό
- Η επιτάχυνση του βιώσιμου μετασχηματισμού στην ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία
- Βιωσιμότητα στην Ελληνική Γαστρονομία