Νέα Υόρκη: Οι τέσσερις «μυστικές» γωνιές της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ

Την άνοιξη, η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που μετατρέπεται σε μία όαση χρωμάτων και αισθήσεων, δείχνοντας το φωτεινό της πρόσωπο, ειδικά στα «κρυφά» σημεία της. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να διοργανώσετε άμεσα το συγκεκριμένο ταξίδι.  

Νέα Υόρκη
Ανοιξιάτικο ταξίδι στο «Μεγάλο Μήλο»
Pixabay
3'

Η Νέα Υόρκη, η εμβληματική πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, είναι ένας «θησαυρός» πολυσύχναστων γειτονιών και πολιτιστικών σημείων. Πέρα από το γεγονός ότι ο Μάιος είναι ο ιδανικός μήνας για να την επισκεφτείτε και να απολαύσετε το θέαμα των λουλουδιών στο Central Park, υπάρχει και η άλλη πλευρά της πόλης που περιμένει να την ανακαλύψετε.

Πραγματικά αξίζει, λοιπόν, φέτος την άνοιξη να διοργανώσετε ένα ταξίδι για να γνωρίσετε τις «μυστικές» πτυχές της Νέας Υόρκης!

#1 House of Yes, ένα εμβληματικό κέντρο διασκέδασης

Το House of Yes είναι ένα εμβληματικό κέντρο διασκέδασης και χώρος παραστάσεων που βρίσκεται στο Bushwick του Μπρούκλιν. Είναι γνωστό για τα πάρτι του – συχνά φιλοξενεί και θεματικές εκδηλώσεις- που συνδυάζουν τέχνη, μουσική, χορό και θεατρικές παραστάσεις.

new-york-roads.jpg
Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέunsplash

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να παρακολουθήσετε απίστευτες παραστάσεις από aerialists, ακροβάτες, χορευτές φωτιάς και άλλους καλλιτέχνες. Οι συγκεκριμένες παραστάσεις, μάλιστα, πραγματοποιούνται συχνά σε σκηνές και πλατφόρμες σε όλο τον χώρο, κάνοντας την εμπειρία βιωματική και συναρπαστική για τους θεατές.

#2 High Line Park, ένα ξεχωριστό αστικό πάρκο

Το High Line Park έχει πανοραμική θέα στον ποταμό Χάντσον
Το High Line Park έχει πανοραμική θέα στον ποταμό Χάντσονunsplash

Το High Line Park είναι ένα πάρκο που κατασκευάστηκε στα ερείπια μία ιστορικής ανυψωμένης σιδηροδρομικής γραμμής, γνωστής ως West Side Line. Ο ανυψωμένος σχεδιασμός του παρέχει μία οπτική της αρχιτεκτονικής της πόλης, πανοραμική θέα στον ποταμό Χάντσον, στον ορίζοντα της πόλης και στις ζωντανές γειτονιές, γεγονός που πρόκειται να κάνει τη βόλτα σας ιδιαίτερα ξεχωριστή. Πέρα από αυτό, όμως, το μείγμα ιθαγενών και εξωτικών φυτών, δέντρων και λουλουδιών που θα αντικρίσετε θα ολοκληρώσουν αυτήν την εμπειρία.

#3 Smorgasburg, μία υπαίθρια αγορά τροφίμων

Το Smorgasburg είναι μία φημισμένη και ζωντανή υπαίθρια αγορά τροφίμων που ξεκίνησε το 2011 στο Γουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν και γρήγορα επεκτάθηκε σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης.

Η αγορά μπορεί να σας προσφέρει μία απολαυστική γευστική εμπειρία από διαφορετικά και νόστιμα φαγητά, που θα σας σερβίρουν οι τοπικοί πωλητές.

Το Smorgasburg είναι μία φημισμένη και ζωντανή υπαίθρια αγορά τροφίμων για κάθε γούστοunsplash

Το χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η μεγάλη ποικιλία από κουζίνες και τα δημιουργικά πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από κλασικά comfort food με καινοτόμες αλλαγές μέχρι διεθνείς απολαύσεις από όλο τον κόσμο είναι μία γαστρονομική περιπέτεια που περιμένει να την εξερευνήσετε.

#4 The Bushwick Collective, μία υπαίθρια γκαλερί τέχνης

Η Bushwick Collective είναι μία δυναμική και ζωντανή σκηνή τέχνης του δρόμου, που χαρακτηρίζεται από τη διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση της και βρίσκεται στη γειτονιά Bushwick του Μπρούκλιν.

Η Bushwick Collective είναι μία δυναμική και ζωντανή σκηνή τέχνης του δρόμου
Η Bushwick Collective είναι μία δυναμική και ζωντανή σκηνή τέχνης του δρόμουunsplash

Οι τοίχοι των κτηρίων και των αποθηκών σε όλη τη γειτονιά έχουν αποτελέσει καμβάδες για τους καλλιτέχνες του δρόμου που ενώνονται για να δημιουργούν πολύχρωμες και εκλεκτές σειρές έργων τέχνης.

Πέρα από την αισθητική της, η Bushwick Collective διαδραματίζει, επίσης, ουσιαστικό ρόλο στην προώθηση της αστικής τέχνης, καλλιεργώντας ένα περιβάλλον όπου οι καλλιτέχνες μπορούν ελεύθερα να εκφραστούν και να μοιραστούν τα μηνύματά τους με εσάς.


Διαβάστε επίσης

Γαστρονομικός τουρισμός: Τα 5+1 γευστικά ταξίδια που πρέπει να κάνετε μία φορά στη ζωή σας

Τουρισμός ευεξίας: Ύπνος, παγόλουτρα και ταξίδι στις Μπλε Ζώνες

Οικογενειακές διακοπές στις πόλεις των Βίκινγκ, του Star Wars και του Μίκι Μάους

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή