Η βρετανική Mirror ξεχώρισε την ονειρική Αλόννησο - Ιδανικός προορισμός

Η Αλόννησος διαθέτει πανέμορφες παραλίες, ιστορικούς χώρους, πλακόστρωτα σοκάκια και πολλά ταβερνάκια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Η βρετανική Mirror ξεχώρισε την ονειρική Αλόννησο - Ιδανικός προορισμός
Unsplash
2'

Τα ελληνικά νησιά είναι βαθιά αγαπημένα των Βρετανών εδώ και δεκαετίες χάρη στις πανέμορφες παραλίες, τα πολυσύχναστα θέρετρα και τα ταβερνάκια με τη γνήσια ελληνική κουζίνα. Ωστόσο, υπάρχει ένα νησί που ανταγωνίζεται τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο Mirror, πρόκειται για την Αλόννησο.

Το νησί μπορεί να μην είναι ένα κρυφό στολίδι, καθώς πολλές βρετανικές εταιρείες προσφέρουν πακέτα διακοπών, αλλά δεν είναι τόσο διάσημη όσο η Ρόδος και η Κρήτη. Συνεπώς, οι επισκέπτες δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με ορδές τουριστών. Η Αλόννησος δεν είναι ένα για όσους κυνηγούν την έντονη νυχτερινή ζωή, καθώς αυτή επικεντρώνεται περισσότερο στα φιλόξενα μπαρ και τα υπέροχα εστιατόρια, όπου μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε λίγη από την παγκοσμίου φήμης ελληνική κουζίνα.

Το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μερικά από τα μονοπάτια, ενώ θα μπορούν να επισκεφθούν πολλά μουσεία και ιστορικούς χώρους κρυμμένους στο τοπίο. Την ίδια ώρα, η Παλιά Πόλη έχει πλακόστρωτα δρομάκια με ταβέρνες και καταστήματα που θα σας αφήσει να νιώθετε σαν να έχετε μπει στο πλατό του Mamma Mia!

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα της Αλοννήσου είναι οι παραλίες. Σύμφωνα με βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία «μερικά από τα πιο καθαρά νερά του Αιγαίου βρίσκονται στην Αλόννησο, οπότε το να πας για βαρκάδα είναι… απαραίτητο! Αντίστοιχα, οι λάτρεις του αναπνευστήρα θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την παραλία Στενή Βάλα, την παραλία Γλύφα ή την παραλία Βότση. Εκεί θα απολαύσουν κρυστάλλινα νερά με αμέτρητα, πολύχρωμα ψάρια».

Για όσους προτιμούν τις πιο αμμώδεις ακτές, τότε ένα ταξίδι στην παραλία Χρυσή Μηλιά είναι ό,τι καλύτερο. Ένας επισκέπτης είπε ότι ήταν η «ωραιότερη παραλία που έχω πάει ποτέ».

*Με πληροφορίες από Mirror

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή