Τέσσερα παραθαλάσσια «διαμάντια» στην Πελοπόννησο για διακοπές δίπλα στο κύμα

Αν δεν έχετε βρει ακόμα προορισμό για το καλοκαίρι, δείτε και αυτές τις 4 προτάσεις

Τέσσερα παραθαλάσσια «διαμάντια» στην Πελοπόννησο για διακοπές δίπλα στο κύμα
3'

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, αυτό που όλοι ψάχνουν είναι ένα μέρος για να κάνουν τις διακοπές τους με ησυχία και ηρεμία.

Το travelinspiration.gr, προτείνει 4 διαφορετικούς προορισμούς στην Πελοπόννησο που θεωρούνται ιδανικοί για ήσυχες διακοπές δίπλα στο κύμα.

Άγιος Νικόλαος

Είναι ένα μικρό μαγευτικό ψαροχώρι στη Μεσσηνιακή Μάνη με νησιωτική εικόνα, που θα καταφέρει να ξελογιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με τον αυθεντικό αέρα του αλλά και την απλότητά του.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταφέρει να αναπτυχθεί τουριστικά πραγματικά αξίζει μία επίσκεψη. Τα παραδοσιακά εστιατόρια, οι ψαροταβέρνες και τα υπέροχα καφέ περιμετρικά του μικρού λιμανιού, λειτουργούν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και προσφέρουν την απερίγραπτη φιλοξενία τους σε όλους.

Σε κοντινή απόσταση, προς τα βόρεια βρίσκεται η Στούπα και το σπήλαιο του Δυρού προς τα νότια με τις υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές.

Όσο για παραλίες, στον Άγιο Νικόλα υπάρχει πληθώρα επιλογών, τόσο στο ίδιο το χωριό όσο και στη γύρω περιοχή. Βότσαλο ή άμμος, η επιλογή δική σας…

Γιάλοβα

Βόρεια της Πύλου υπάρχει ένας παραθαλάσσιος οικισμός που κατά το παρελθόν αποτελούσε τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου.

Πρόκειται για τη Γιάλοβα, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κόλπου του Ναυαρίνου.

Με το Διβάρι, τη μεγάλη παραλία του Ναυαρίνου, την ξακουστή Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής, αλλά και δεκάδες μνημεία στην γύρω περιοχή, αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, που τη χρησιμοποιούν ως βάση για τις διακοπές αλλά και τις εξορμήσεις τους.

Ο παραθαλάσσιος πεζόδρομός της με τα γευστικά εστιατόρια και τα καφέ με θέα την Πύλο και τη Σφακτηρία γεμίζει όλες τις ώρες της ημέρας, μα σαν πέσει η νύχτα, το αναζωογονητικό αεράκι του Ιονίου έρχεται να δώσει άλλη πνοή στον υπέροχο αυτό οικισμό που βρίσκεται εκεί ακριβώς που «σκάει το κύμα».

Αλύπα

Η γαλαζοπράσινη παραλία Αλύπα, βρίσκεται στη Λακωνική Μάνη, και είναι κρυμμένη ανάμεσα σε κατακόρυφα επιβλητικά βράχια και υπέροχους μανιάτικους πυργίσκους.

Η ηρεμία του μικρού αυτού κολπίσκου με τα ολόλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τους μοναχικούς αρχοντικούς πύργους, φέρει το μοναδικό ιδιαίτερο άρωμα της Μάνης με μια εξωτική όμως πινελιά, δημιουργώντας ένα μαγικό τοπίο, ενώ ταυτόχρονα συνεπαίρνει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη θεωρείται ίσως από τα πιο σοφιστικέ στέκια της Μεσσηνιακής Μάνης. Η ιδιαίτερη γοητείας της με τα καταπράσινα ήρεμα νερά, την παλιά πόλη με τα αναστηλωμένα μανιάτικα πέτρινα σπίτια, τις ανθισμένες αυλές με τα κόκκινα γεράνια και τα ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, εντυπωσιάζει όποια εποχή του χρόνου και αν την επισκεφτεί κανείς.

Στις μέρες μας έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας.

Το όνομα «Καρδαμύλη» αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρόνια του Ομήρου ως η πρώτη από τις εφτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή