Κρήτη και Νάξος στους top καλοκαιρινούς προορισμούς για τους Ισπανούς

Κρήτη και Νάξος, οι δύο κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών για Ισπανόφωνους ταξιδιώτες
1'

Το βραβευμένο ταξιδιωτικό blog «7 Continents, 1 Passport» μετά από αξιολογήσεις των Ισπανόφωνων αναγνωστών του ξεχωρίζει για το 2024 την Κρήτη και την Νάξο.

Η λίστα που έχει ταξιδέψει σε 50 χώρες και επισκέφθηκε πρόσφατα τη Νάξο μετά από πρόσκληση του Δήμου, «το μεγαλύτερο και πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων έχει την πολυτέλεια να παραμένει αυθεντικό, συνδυάζοντας λευκά κυβόσχημα σπίτια και μεσαιωνικά βενετσιάνικα κάστρα. Η Νάξος που έχει λάβει το δώρο της γονιμότητας από τους αρχαίους θεούς μοιάζει με έναν μεγάλο εντυπωσιακό κήπο με αναρίθμητα τοπικά προϊόντα.

Εντυπωσιασμένος και με την κρητική κουλτούρα δηλώνει ο δημοσιογράφος τονίζοντας πως «η κρητική φιλοξενία είναι από τις πιο αντιπροσωπευτικές της Ελλάδας, καθώς οι Κρητικοί αναζητούν πάντα μια δικαιολογία για γλέντι και γιορτή». Στις επόμενες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται η Πελοπόννησος με τη σαγηνευτική φύση της, οι eλληνικές ιαματικές πηγές και οι ναυτικές εξορμήσεις σε εξωτικούς ορμίσκους και ανεξερεύνητες ακτές του Αιγαίου και του Ιονίου. «Στη Νάξο, ο Μάιος έκλεισε με 10% αύξηση της ακτοπλοϊκής κίνησης σε σχέση με πέρυσι. Οι πληρότητες στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν ικανοποιητικές, ενώ αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τη συνέχεια. Στοχεύουμε σε διεύρυνση των αγορών πέραν των "παραδοσιακών" της Ευρώπης αλλά και σε εμπλουτισμό της καθημερινότητας του επισκέπτη στο νησί με περισσότερες εμπειρίες και activities», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.