Μύκονος: Η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου προβάλλει το πρόσωπό της στις διεθνείς αγορές

Μύκονος: Το νησί των ανέμων έχει «διπλή προσωπικότητα».
1'

Ο δήμος της Μυκόνου σε συνεργασία με την CK Strategies στο πλαίσιο της προβολής του νησιού στις διεθνείς αγορές έδωσε την ευκαιρία σε Κύπριους δημοσιογράφους να γνωρίσουν το νησί των ανέμων. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κέρδισε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα».

Μπορεί από τη μια να είναι έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία.

Η μοναδικότητα του νησιού έγκειται στο ότι καλύπτει εξίσου όλες τις απαιτήσεις τόσο στους επισκέπτες που είναι λάτρεις της νυχτερινής ζωής, της πολυτελούς διαβίωσης και των έντονων συγκινήσεων, όσο και εκείνους που επιθυμούν να επισκεφθούν αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικούς οικισμούς και να ανακαλύψουν την παράδοση του τόπου. Κι όλα αυτά δίπλα στη μυθική Δήλο, τον μεγαλύτερο ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας και η Άρτεμις.

Πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, άσπρο και μπλε το χρώμα της Ελλάδας, ξωκλήσια, ανεμόμυλους, γαλάζιες πεντακάθαρες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, παραδοσιακά εδέσματα και κουλτούρα, καλόκαρδους ανθρώπους, ανθρώπους καρδιάς είναι μερικά από αυτά που συνάντησε η πολυπληθής αποστολή των Κύπριων δημοσιογράφων στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Μύκονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Mύκονος είναι ένα νησί που έχει καταστεί στα μάτια των ταξιδιωτών, ως ένα από τα κορυφαία νησιά στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες.