Σεϊτάν Λιμάνια: Ο «καταραμένος» παράδεισος της Κρήτης με τα παραμυθένια νερά

Από «μυστική παραλία» της Κρήτης σε viral προορισμό
2'

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια (ή αλλιώς η παραλία του Στεφάνου) είναι 20 χλμ νοτιοανατολικά των Χανίων στο Ακρωτήρι και μια από τις ομορφότερες παραλίες σε αυτό το μέρος της Κρήτης, καθώς και ένας αγαπημένος προορισμός κολύμβησης για τους ντόπιους.

Από το αεροδρόμιο των Χανίων στο Σειτάν λιμάνια είναι περίπου 15 λεπτά. κίνηση και 8,3 lm.

Η παραλία βρίσκεται 22 χλμ βορειοανατολικά των Χανίων.

Η ιστορία της παραλίας Σεϊτάν Λιμάνια

Η εντυπωσιακή ομορφιά του Σεϊτάν Λιμανιών θα σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί ο ιστότοπος πήρε τόσο ατυχές όνομα. Μεταφρασμένο στα Αγγλικά, το Σειτάν λιμάνια σημαίνει λιμάνι του Σατανά Το «Seitan», τουρκικό για «διάβολο», παραμένει σε χρήση από την οθωμανική κατοχή της Κρήτης. Σύμφωνα με την ιστορία, το όνομα αναφέρεται πιθανώς στους γυμνούς βράχους που περιβάλλουν τον κόλπο. Μέχρι το 2015, η Σειτάν λιμάνια ήταν μια από τις «μυστικές παραλίες» της Κρήτης. Ένας influencer στο Facebook εβγαλε μια φωτογραφία, την έβαλε στον τοίχο του και η εικόνα έγινε viral. Οι τοπικές εταιρείες εκμεταλλεύτηκαν την τάση και άρχισαν να προωθούν εκδρομές εδώ.

Ο δρόμος προς τα Σειτάν λιμάνια

Ο δρόμος προς αυτήν την καλά κρυμμένη παραλία, γνωστή και ως παραλία Στεφάνου, είναι ασφαλτοστρωμένος και περιβάλλεται από βραχώδεις σχηματισμούς. Αυτός ο δρόμος δοκιμάζει την ικανότητα και το θάρρος κάθε οδηγού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πάρτε μια βάρκα. Ο κυρτός δρόμος είναι λίγο απότομος, αλλά αν έχετε οδηγήσει ορεινούς δρόμους πριν πρέπει να είστε καλά.

Ο δρόμος άνοιξε πρόσφατα. Κατά την οδήγηση σε αυτό το κρυφό κόσμημα άγριας ομορφιάς, θα έχετε το προνόμιο να θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης της Κρήτης. Ο άσφαλτος κατεβαίνει απότομα, καταλήγοντας σε χώρο στάθμευσης που εξυπηρετεί την παραλία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το χειρόφρενο όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης. Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικές πέτρες μπροστά από τα ελαστικά για κάθε περίπτωση.

Τον Αύγουστο, η απομονωμένη παραλία είναι γεμάτη, με εκατοντάδες τουρίστες να κάνουν το δρόμο τους για να απολαύσουν την ομορφιά του τόπου. Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει να παρκάρετε το αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και να περπατήσετε 5 - 10 λεπτά στο μονοπάτι. Είναι προτιμότερο να φοράτε άνετα παπούτσια για να φτάσετε με ασφάλεια στην παραλία, και όχι σαγιονάρες καθώς το μονοπάτι μπορεί να είναι ολισθηρό. Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι! Πάρτε την ευκαιρία και ζήστε το απόλυτο!

Σχετικές ειδήσεις