Οι δέκα πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για το 2024 - Πού είναι η Αθήνα

Προηγουμένως, οι σκανδιναβικές και οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης κυριαρχούσαν στη λίστα, αλλά φέτος η έκθεση προσφέρει μια διαφορετική σύνθεση χωρών της Ασίας και της Νότιας Αμερικής

Το φεγγάρι ανατέλλει στον ουρανό πίσω από τον ναό του Παρθενώνα στον αρχαίο λόφο της Ακρόπολης των Αθηνών

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved
5'

Αποκαλύφθηκαν οι 10 πιο ασφαλείας πόλεις στον κόσμο, στην ετήσια έκθεση State of Travel Insurance Safest Destinations, που δημοσιεύθηκε από την Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP).

Είναι «μοναδική ως προς την ικανότητά της να συνδυάζει από πρώτο χέρι τις εμπειρίες των ερωτηθέντων στην έρευνα με πολύτιμες πηγές τρίτων, προκειμένου να προσδιορίσει την ετήσια λίστα με τους ασφαλέστερους προορισμούς», δήλωσε στο Forbes, η αντιπρόεδρος της, Κάρολ Μίλερ.

«Μόνο οι ταξιδιώτες που έχουν πάει πραγματικά στις πόλεις επιτρέπεται να τις κατατάξουν σε μια ποικιλία μέτρων ασφαλείας, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από πρώτο χέρι ως μέτρο».

Η έκθεση αναλύει επίσης πηγές δεδομένων τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των US Statement Department και The Economist, για να αξιολογήσει ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως η τρομοκρατία, οι έκτακτες καιρικές συνθήκες και τα μέτρα υγείας.

Προσφέρει πληροφορίες για τις μοναδικές προκλήσεις και τις προφυλάξεις κάθε πόλης, συμπεριλαμβανομένων των πυρκαγιών στην Αμερική έως των πολιτικών διαδηλώσεων στην Ισπανία, όπως αυτές που σαρώνουν το έθνος σχετικά με τον υπερτουρισμό , έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υποστήριξε το Forbes, κάτι που αντανακλά το «εξελισσόμενο ταξιδιωτικό τοπίο». Προηγουμένως, οι σκανδιναβικές και οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης κυριαρχούσαν στη λίστα, αλλά φέτος η έκθεση προσφέρει μια διαφορετική σύνθεση χωρών της Ασίας και της Νότιας Αμερικής επίσης.

Η Βενετία ήταν η πρώτη πόλη που μπήκε στο γενικό top 10.

Βενετία, Ιταλία

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Η Βενετία ήταν πάντα απίστευτα ασφαλής σε σύγκριση με άλλες τουριστικές πόλεις. Η βορειοανατολική ιταλική πόλη είναι χτισμένη σε μια ομάδα 126 νησιών που χωρίζονται από εκτάσεις ανοιχτού νερού και από κανάλια και συνδέονται με περισσότερες από 420 γέφυρες. Στον 21ο αιώνα, παραμένει πολιτιστικό κέντρο και συχνά έχει καταταγεί ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο.

Χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως «αναμφίβολα η πιο όμορφη πόλη που χτίστηκε από τον άνθρωπο».

Ωστόσο, η πόλη αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω του υπερβολικού τουρισμού, της ρύπανσης και των κρουαζιερόπλοιων, στα οποία απαγορεύτηκε το κέντρο της το 2021 .

Βαθμολογήθηκε επίσης ως το τέταρτο πιο ασφαλές για οικογένειες.

Η Σεούλ κατέλαβε την 9η θέση για την ασφαλέστερη πόλη συνολικά.

Σεούλ, Νότια Κορέα

AP

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, ο πληθυσμός της κορυφώθηκε σε πάνω από 10 εκατομμύρια το 2014, με 9,97 άτομα το 2020. Η πόλη έχει περάσει από ταχεία και σημαντική ανασυγκρότηση και αστικοποίηση από τον πόλεμο της Κορέας στη δεκαετία του 1950.

Στην περιοχή της πρωτεύουσας της Σεούλ βρίσκονται πέντε Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: το παλάτι Changdeok, το φρούριο Hwaseong, το ιερό Jongmyo, το Namhansanseong και οι βασιλικοί τάφοι της δυναστείας Joseon.

Βαθμολογήθηκε επίσης ως το ασφαλέστερο για τους ταξιδιώτες της χιλιετίας, για άτομα ηλικίας 25 έως 44 ετών, καθώς και ως το ασφαλέστερο για οικογένειες.

Το Λονδίνο βαθμολογήθηκε, ίσως εκπληκτικά για κάποιους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η όγδοη ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο.

Πρωτεύουσα τόσο της Αγγλίας όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 8,8 εκατομμύρια κατοίκους, με την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή να είναι η μεγαλύτερη στη Δυτική Ευρώπη με 14,9 εκατομμύρια.

Ο αρχαίος πυρήνας και το οικονομικό του κέντρο ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους ως "Londinium" και έχει διατηρήσει τα μεσαιωνικά του όρια. Αναπτύχθηκε γρήγορα κατά τον 19ο αιώνα, και έγινε η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου εκείνη την εποχή.

Βαθμολογήθηκε ως το τρίτο ασφαλέστερο για ταξιδιώτες χιλιετίας, το πέμπτο ασφαλέστερο για οικογένειες.

Η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη, κέρδισε την έβδομη θέση στη λίστα με τις ασφαλέστερες πόλεις.

Η Κοπεγχάγη είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας , με περίπου 1,4 εκατομμύρια στην αστική περιοχή. Βρίσκεται στα νησιά Zealand και Amager, που χωρίζονται από το Malmö της Σουηδίας από το στενό Øresund.

Αρχικά ένα ψαροχώρι των Βίκινγκς, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα, άκμασε ως το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Σκανδιναβίας κατά την Αναγέννηση. Σήμερα, είναι το πολιτιστικό οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Δανίας.

Βαθμολογήθηκε επίσης ως το ασφαλέστερο για ώριμους ταξιδιώτες και το δεύτερο ασφαλέστερο για τους ταξιδιώτες της χιλιετίας. Κατατάχθηκε επίσης στην τρίτη θέση πιο ασφαλής για γυναίκες, LGBTQ και ταξιδιώτες BIPOC.

Τα πιο ασφαλή μέρη για ταξίδια

  1. Καναδάς
  2. Ελβετία
  3. Νορβηγία
  4. Ιρλανδία
  5. Ολλανδία
  6. Ηνωμένο Βασίλειο
  7. Πορτογαλία
  8. Δανία
  9. Ισλανδία
  10. Αυστραλία
  11. Νέα Ζηλανδία
  12. Ιαπωνία
  13. Γαλλία
  14. Ισπανία
  15. Βραζιλία

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα σε διάφορα ερωτήματά της, όπως ασφαλέστερα μέρη να ταξιδέψετε -ασφάλεια από τρομοκρατία, υγεία, μεταφορές κλπ, η Ελλάδα ή η Αθήνα δεν κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα, εν αντιθέσει με την Πορτογαλία που πλασαρίζεται στο top 10 για πρώτη φορά σε διάφορες κατηγορίες.