Αυτές είναι οι 12 καλύτερες παραλίες της Σύμης

Πεντακάθαρες παραλίες και καταγάλανα νερά στο πολύχρωμο νησί των Δωδεκανήσων

Αυτές είναι οι 12 καλύτερες παραλίες της Σύμης
Pixabay
3'

Η Σύμη είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Δωδεκανήσων με πανέμορφες παραλίες που έχουν κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και να χαρούν πέρα από τις παραλίες και τα ωραία τοπία που τις περιβάλλουν.

Δείτε παρακάτω τις 12 καλύτερες παραλίες της Σύμης αλλά και πώς μπορείτε να τις επισκεφθείτε καθώς σε πολλές από αυτές η πρόσβαση γίνεται με εκδρομικά καραβάκια τα οποία ξεκινούν τα δρομολόγιά τους στις 10 το πρωί από την Γιαλό και επιστρέφουν αργά το μεσημέρι.

Άγιος Αιμιλιανός

Το νησάκι του Αγίου Αιμιλιανού ενώνεται με τη στεριά με μία στενή λωρίδα γης. Δεν έχει άμμο, αλλά τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και καθαρά. Έχει πρόσβαση με σκάφος και από μονοπάτι (2,5 ώρες). Κοντά του βρίσκονται οι παραλίες Μαρόνι και Γαϊδουρόμαντρα. Απέναντι από τον Άγιο Αιμιλιανό είναι η Φωκοσπηλιά, μέσα στην οποία κρύβεται μια μικρή παραλία με βοτσαλάκι.

Παραλία Αγίου Νικολάου

Από τις πιο κοντινές παραλίες στο λιμάνι, με υπέροχα νερά και βότσαλο. Θα πάτε οδικώς μέχρι την παραλία Πέδι κι από εκεί θα πάρετε καραβάκι για την παραλία. Από την άλλη, μπορείτε να πάτε περπατώντας, μέσα από ένα μονοπάτι που ενώνει το Πέδι με τον Άγιο Νικόλαο. Το όνομά της η παραλία το πήρε από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί.

Άγιος Βασίλειος

Ένας κλειστός κόλπος στα νοτιοδυτικά του νησιού. Θα πάτε από μονοπάτι, ή με σκάφος.

Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας

Υπέροχα πεντακάθαρα πρασινογάλανα νερά κι ένας εντυπωσιακός κάθετος βράχος που προσφέρει τη σκιά του μετά το μεσημέρι. Θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και δεν είναι οργανωμένη. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Αγία Μαρίνα

Μικρή αμμουδιά απέναντι από το βραχώδες νησάκι με το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Η πρόσβαση γίνεται και με τα πόδια από το Πέδι (40’). Είναι οργανωμένη και υπάρχει ταβέρνα.

Μαραθούντα

Η βοτσαλωτή παραλία κοντά στο μοναστήρι του Πανορμίτη είναι μερικώς οργανωμένη. Ο ασφαλτόδρομος φτάνει έως εκεί, γι’ αυτό και είναι πολυσύχναστη.

Νανού

Με χοντρό βότσαλο και πολύ ωραία νερά, θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες στο νησί. Υπάρχει ταβέρνα που νοικιάζει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Πρόσβαση υπάρχει μόνο με καΐκι.

Νος

Δίπλα στην συνοικία Χαράνι, οργανωμένη, με υπέροχα νερά.

Νημποριό

Μικρή παραλία με άμμο, στην ομώνυμη περιοχή. Αν περπατήσετε λίγο θα βρείτε άλλη μία μικρή αμμουδιά.

Πέδι

Απάνεμη αμμώδης παραλία μπροστά από το ομώνυμο ξενοδοχείο.

Σεσκλί

Ένα παραδεισένιο νησάκι στα νότια της Σύμης με υπέροχη παραλία που έχει άμμο και βότσαλο. Υπάρχουν αρμυρίκια για σκιά και τα νερά είναι πεντακάθαρα και διάφανα. Είναι αρχαιολογικός χώρος και η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Τολί

Στα 8 χλμ. από τον Γιαλό, ήσυχη, με βότσαλο, ωραία νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Θα πάτε με όχημα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή