Πώς θα νιώσεις ότι είσαι στην Κρήτη πριν πατήσεις το πόδι σου στο νησί

H Κρήτη είναι το νησί το οποίο, αν πας για πρώτη φορά, θα σε μαγέψει.

Πώς θα νιώσεις ότι είσαι στην Κρήτη πριν πατήσεις το πόδι σου στο νησί
5'

Τι κοινό έχει η Κρήτη με το καλοκαίρι; Εκτός από το ότι μοιράζονται το ίδιο αρχικό γράμμα, και τα δύο τα έχουμε συνδυάσει με τις βουτιές σε κρυστάλλινα, γαλάζια ή πράσινα, νερά, τη «ζεστή» φιλοξενία αλλά και το…. ταξίδι στον χρόνο. Και αυτό, διότι η νοσταλγία και οι εικόνες παλιάς Ελλάδας στην Κρήτη είναι σχεδόν δεδομένες, ενώ τα χωριά του μεγαλύτερου νησιού της χώρας μας φυσικά και δεν απογοητεύουν.

Με λίγα λόγια, η Κρήτη είναι το νησί το οποίο, αν πας για πρώτη φορά, θα σε μαγέψει. Αν το έχεις επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν, εμείς το μόνο που θα σου πούμε είναι πως κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Βλέπεις, όλο και κάποιο καινούριο μέρος θα ανακαλύψεις -και ίσως εκπλαγείς από το ότι δεν είναι λίγα τα χωριά που θυμίζουν τα χρόνια των γιαγιάδων και των παππούδων μας.

Σίγουρα, πάντως, δεν θα εκπλαγείς αν σου πούμε πόσο φιλόξενοι είναι οι άνθρωποι της Κρήτης -έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων γι’ αυτούς. Μια βόλτα στα σοκάκια ή και σε κάποιο ταβερνάκι του νησιού, άλλωστε, αρκεί για να βαρεθείς να μετράς κεράσματα από σφακιανόπιτες ή ρακές και προσκλήσεις σε κάποιο γλέντι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από τη στιγμή δηλαδή που το πλοίο της ANEK LINES θα σαλπάρει για το αγαπημένο σου λιμάνι!

Picture2.jpg

Φιλοξενία που ξεκινάει από το πλοίο

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να περιμένεις να φτάσεις Κρήτη για να δεις τι σημαίνει πραγματική φιλοξενία! Διότι, αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι η οικειότητα, η άνεση, η εμπιστοσύνη και τα χαμόγελα είναι στοιχεία που τα βρίσκεις μόνο στα σπίτια της Κρήτης, τώρα μπορείς να αναθεωρήσεις καθώς η ANEK LINES, μέλος της Attica Group, είναι εδώ και σε ταξιδεύει από και προς Χανιά και Ηράκλειο, με τον αέρα του τόπου της!

Έτσι, όπως το νησί σε κάνει να νιώθεις ντόπιος, με τον ίδιο τρόπο και τα 9 πλοία της εταιρείας σε ταξιδεύουν και σε κάνουν να νιώθεις όχι σαν επιβάτης αλλά τόσο άνετα, σαν να είσαι στο σπίτι σου. Και όλα αυτά, φτάνοντας στον προορισμό σου πιο ξεκούραστα από ποτέ, μιας και τα εστιατόρια και τα café-bar που υπάρχουν στα πλοία της, φροντίζουν να παρέχουν όλα όσα χρειάζεσαι, τόσο εσύ όσο και η οικογένειά σου.

Το ταξίδι από και προς Χανιά και Ηράκλειο γίνεται, μάλιστα, ακόμα πιο ξένοιαστο, αφού μπορείς να κάνεις online κράτηση και web check-in ώστε να πάρεις τα εισιτήριά σου ηλεκτρονικά πριν σαλπάρεις για άλλα μέρη. Και εδώ, έχουμε καλά νέα για όσες και όσους δεν αποχωρίζονται την τετράποδη παρέα τους ούτε στις διακοπές στο νησί. Πλέον, με το online booking, έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή κράτησης θέσης και για κατοικίδια. Έτσι, με λίγα και απλά βήματα μπορείς να ταξιδέψεις με το κατοικίδιό σου, εξασφαλίζοντας, μάλιστα, καμπίνα PET χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Picture3.jpg

Ταξίδι χωρίς να δώσεις πολλά (αλλά με πολλά προνόμια)

Έχεις δει, όπως και εμείς, τις τιμές των ακτοπλοϊκών να ανεβαίνουν σταθερά και σίγουρα έχεις αναφωνήσει «μα πού θα φτάσουν;». Με την ANEK LINES, όμως, δύσκολα θα παραπονεθείς καθώς με τόσες προσφορές που έχει, για να επιλέξεις αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο, σίγουρα δεν θα πεις «όχι» σε ένα ταξίδι στην Κρήτη. Σκέψου ότι υπάρχουν πακέτα προσφορών που ξεκινούν από 102 ευρώ σε επιβάτες με Ι.Χ. ή και από 229 ευρώ για 4κλινη καμπίνα και Ι.Χ. Πώς μπορείς να κλείσεις τα μάτια σε αυτές τις τιμές;

Φυσικά, μην ξεχνάς ότι υπάρχει και το πρόγραμμα επιβράβευσης Seasmiles, που σου δίνει αποκλειστικά προνόμια, προσφορές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που θα κάνουν το ταξίδι σου αξέχαστο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις την κάρτα σου για να αρχίσεις να μαζεύεις seasmiles πόντους και να τους εξαργυρώσεις για να βγάλεις εισιτήρια δωρεάν ή με έκπτωση. Επίσης, μπορείς να απολαμβάνεις εκπτώσεις και προνόμια στο δίκτυο των πάνω από 240 συνεργατών του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

Για εσένα που πρόκειται να γίνεις ή είσαι ήδη, μέλος της Blue ή Silver βαθμίδας, έχεις τη δυνατότητα να εκτυπώσεις τη φυσική βιοδιασπώμενη κάρτα στο πλοίο, κουνώντας το… μαντήλι του αποχαιρετισμού στο κλασικό πλαστικό. Κάπως έτσι, η περιβαλλοντική σου συνείδηση κοιμάται ήσυχη -και είναι ακόμα πιο ήσυχη ξέροντας ότι στα πλοία υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.

Picture4.jpg

Ένα ταξίδι στα Χανιά ή το Ηράκλειο είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ανακαλύψεις το αυθεντικό και γενναιόδωρο τοπίο της Κρήτης και τους φιλόξενους ντόπιους που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν ιστορίες ζωής. Είσαι έτοιμος να επιβιβαστείς σε πλοίο της ANEK LINES για να ανακαλύψεις αυτό το «ζεστό» νησί της χώρας μας;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή