Φέτος το καλοκαίρι, θα τα πούμε στο πλοίο για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Όπου και αν μας βρει το φετινό καλοκαίρι, ένα είναι το σίγουρο: Το μυαλό μας, ήδη, έχει ξεκινήσει να «ταξιδεύει» στα νησιά που θα πάμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.
5'

Μέρα με τη μέρα, η ανυπομονησία μας να φύγει ο Ιούλιος και να υποδεχτούμε τον Αύγουστο αυξάνεται. Και κάπως έτσι, ο μήνας της καλοκαιρινής άδειας πλησιάζει για τον περισσότερο κόσμο και εμείς περιμένουμε να περάσουν οι μέρες για να μπούμε στο πλοίο και να πάμε στο νησί που έχουμε επιλέξει… για λίγες μέρες απόλυτης χαλάρωσης.

Μέχρι τότε, οι κουβέντες με τους συναδέλφους στο γραφείο περιστρέφονται γύρω από τις διακοπές και τα πλάνα που έχουμε. Άλλοι προτίμησαν να απολαύσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και τις βόλτες σε μικρά σοκάκια, ανάμεσα σε άσπρα, παραδοσιακά σπιτάκια, που προσφέρουν απλόχερα οι Κυκλάδες. Άλλοι, πάλι, έχουν ρίξει «ψήφο εμπιστοσύνης» σε κάποιο από τα 12 νησιά του Αιγαίου που «γεφυρώνουν» την Ευρώπη με την Ανατολή, διατηρώντας τα ίχνη των πολιτισμών που δέχτηκαν ανά τους αιώνες -από τους Ίωνες μέχρι τους Ιταλούς.

Όπου και αν μας βρει το φετινό καλοκαίρι, ένα είναι το σίγουρο: Το μυαλό μας, ήδη, έχει ξεκινήσει να «ταξιδεύει» στα νησιά που θα πάμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Όπως και το ότι θα σαλπάρουμε γι’ αυτά με κάποιο από τα 11 πλοία που έχει στο δυναμικό της η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group.

Ταξιδεύοντας με… τετράποδη παρέα

Συνήθως, πριν ξεκινήσουν οι διακοπές μας, πονοκεφαλιάζαμε καθώς ψάχναμε (αρκετά, είναι η αλήθεια) να αφήσουμε κάπου τον τετράποδο συγκάτοικό μας για όσες μέρες θα είμαστε εκτός πόλης. Φέτος, όμως, δεν χρειάστηκε να κουραστούμε από αυτήν την αναζήτηση, ούτε να έχουμε τύψεις που αφήνουμε τον φίλο μας πίσω.

Και αυτό, γιατί επιλέγοντας την online κράτηση για το ταξίδι μας, έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε θέση και για το κατοικίδιό μας, ώστε να είμαστε πραγματικά αχώριστοι το φετινό καλοκαίρι. Η διαδικασία είναι απλή και διασφαλίζει ότι, ακολουθώντας λίγα βήματα, θα ταξιδέψουμε άνετα και ευχάριστα στις καμπίνες PET της Blue Star Ferries. Αρκεί, λοιπόν, να ζητήσουμε την καμπίνα κατοικίδιων κατά την κράτησή μας, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Οι πραγματικές διακοπές ξεκινάνε από το πλοίο

Μπορεί όλες και όλοι να περιμένουμε να πατήσουμε το έδαφος της Πάρου ή της Αστυπάλαιας, για παράδειγμα, για να χαλαρώσουμε σε κάποια παραλία ή να διασκεδάσουμε σε κάποιο μπαράκι του νησιού, η αλήθεια είναι όμως ότι είμαστε σε διάθεση «διακοπές» από τη στιγμή που είμαστε εν πλω. Και αυτό, γιατί στα πλοία της Blue Star Ferries μπορούμε να απολαύσουμε στα μπαρ μια μεγάλη ποικιλία από γευστικά σνακ, δροσερούς χυμούς, λαχταριστά γλυκά, καφέ ή ποτό, ενώ στα εστιατόρια Α la Carte μάς περιμένουν εμπνευσμένες δημιουργίες, μια προσεκτικά επιλεγμένη πλούσια λίστα κρασιών Ελλήνων και ξένων παραγωγών και άψογο service. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο, για να οργανώσουμε day to day τις καλοκαιρινές μας διακοπές;

Εκεί, μάλιστα, βρίσκουμε και Self Service εστιατόρια που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία γευστικών πιάτων, ενώ στα πλοία Blue Star Naxos και Blue Star Paros συναντάμε τα πραγματικά ξεχωριστά (ξέρουμε τι λέμε) Bonheur bars, ένα premium concept για snack και καφέ που συνδυάζει στοιχεία από την κουλτούρα του κρασιού.

Για όσες και όσους από εμάς ξέχασαν κάποιο προσωπικό είδος σπίτι γιατί φύγαμε λίγο βιαστικά (εγώ είμαι αυτός!), δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Στα καταστήματα των πλοίων της Blue Star Ferries μπορούμε να κάνουμε άνετα τις αγορές μας -από κοσμήματα και καλλυντικά μέχρι είδη ταξιδιού και ένδυσης, αλλά και λογοτυπημένα προϊόντα Blue Star Ferries. Μάλιστα, αν θέλουμε να κάνουμε ανάληψη χρημάτων, εύκολα και γρήγορα, στα πλοία βρίσκουμε και ATM.

Αν θέλουμε, δε, να «ξεκλειδώσουμε» μοναδικά προνόμια, προσφορές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές εν πλω, δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Seasmiles. Από τότε που βγάλαμε τη βιοδιασπώμενη κάρτα μας, μαζεύουμε seasmiles και τα εξαργυρώνουμε, βγάζοντας εισιτήρια δωρεάν ή με έκπτωση ή και απολαμβάνοντας εκπτώσεις και προνόμια που προσφέρουν οι περισσότεροι από 240 συνεργάτες του προγράμματος σε όλη τη χώρα!

Fun fact: Οι βιοδιασπώμενες του Seasmiles δεν είναι το μόνο «πράσινο» στοιχείο που υπάρχει στα πλοία. Εκεί βρίσκουμε και ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και… σαλπάρουμε για ένα «πράσινο» αύριο!

Διασκέδαση εν πλω για μικρούς και μεγάλους

Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα περάσει η υπόλοιπη ώρα μέχρι το νησί; Την απορία μάς λύνει η on-board infotainment πλατφόρμα της Blue Star Ferries, @sea, στην οποία συνδεόμαστε μέσω του wifi των πλοίων για να έχουμε πρόσβαση σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό υλικό όπως χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι, podcast, μουσική, κ.ά.

Το ταξίδι, όμως, είναι διασκεδαστικό και για τους μικρούς μας φίλους. Όσες και όσοι ταξιδεύουμε με μικρά παιδιά και έχουμε 4κλινη εξωτερική καμπίνα, αναζητάμε στο πλοίο τις καμπίνες με τον παιδικό ήρωα Bluestarino. Αρκεί να πάμε στη ρεσεψιόν κατά την επιβίβασή μας για να ενημερωθούμε σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Εκεί τα παιδιά μας μπορούν να βρουν και μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές, για να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους μαζί με τον μικρό ήρωα. Ωραία έκπληξη, έτσι;

Με τούτα και με εκείνα, έφτασε η ώρα να πάμε στο λιμάνι, να μπούμε στο πλοίο της Blue Star Ferries και να ξεκινήσει ένα ταξίδι κατά το οποίο θα δημιουργήσουμε μοναδικές αναμνήσεις. Ώρα για επιβίβαση, λοιπόν!