Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2024 - Ξεχωρίζουν Ναυάγιο και Παλιοκαστρίτσα

Ποιες παραλίες ακολουθούν σύμφωνα με το Lonely Planet

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Unsplash
2'

Στην ανανεωμένη λίστα του Lonely Planet περιλαμβάνονται οι 14 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2024.

Από το 1973, τοLonely Planet κατέχει ηγετική θέση στην έκδοση ταξιδιωτικών βιβλίων, με στόχο να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες να βιώσουν τη χαρά της εξερεύνησης. Για όσους αναζητούν να ανακαλύψουν την καλοκαιρινή Ελλάδα, η εταιρεία συνέταξε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες παραλίες στο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Η ενημερωμένη επιλογή λοιπόν, του Lonely Planet για τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, περιλαμβάνει σημεία «ιδανικά για νέους κολυμβητές», δημοφιλείς τοποθεσίες «με λίγο θόρυβο» και απομονωμένους κολπίσκους «για να ξεφύγετε από τα πλήθη».

Οι 5 καλύτερες ελληνικές παραλίες

Πρώτες στη λίστα του Lonely Planet βρίσκονται η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος και η Μεσσηνία.

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Το δημοφιλές θέρετρο της Παλαιοκαστρίτσας , 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας , εκτείνεται σχεδόν 3 χιλιόμετρα μέσα από μια σειρά από μικρούς, γραφικούς κόλπους. Υπάρχουν απόκρημνα βουνά καλυμμένα με κυπαρίσσια και ελιές. Σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό ξεδιπλώνεται μια εξαίσια μικρή παραλία όπου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ξεβράστηκε ο κουρασμένος Οδυσσέας.

Η παραλία Παλιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα

Unsplash

Φαλάσαρνα Κρήτης

Η παραλία Φαλάσαρνα της Κρήτης είναι γνωστή για τη ροζ-κρεμ άμμο, τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, τα καθαρά νερά, τα κυματιστά κύματα και τα θαλάσσια σπορ.

Η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη

Unsplash

Παραλία Άπελλα, Κάρπαθος

Στην ανατολική ακτή του νησιού κοντά στο χωριό Πηγάδια, κρύβεται η παραλία Άπελλα. Θεωρείται η «ωραιότερη παραλία» στα Δωδεκάνησα.

Η παραλία Άπελλα στην Κάρπαθο

Unsplash

Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Η παραλία Ναυάγιο απέκτησε φήμη λόγω του ναυαγίου που βρίσκεται στην ακτή της. Πλαισιωμένη από πανύψηλα κατακόρυφα βράχια, η παραλία διαθέτει «γαλάζια νερά και πεντακάθαρη, ψιλή άμμο». Ωστόσο αυτός ο εμβληματικός προορισμός είναι κλειστός για το κοινό για άλλη μια χρονιά λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Unsplash

Παραλία Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας

Όπως τονίζει το Lonely Planet, η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς έχει μια τέλεια αμμώδη ημισέληνο και καθαρά νερά και αναφέρεται στο ομηρικό έπος της Οδύσσειας. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες ή ομπρέλες, επομένως οι επισκέπτες θα πρέπει να φέρουν τις δικές τους.

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία

Unsplash

Η λίστα των ελληνικών παραλιών του Lonely Planet περιλαμβάνει επίσης τον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο, την παραλία Κουκουναριές στη Σκιάθο, την παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Ελαφονήσι στην Κρήτη και την παραλία Σεϋχελλών στην Ικαρία κ.α

*Με πληροφορίες από news.gtp.gr

Σχετικές ειδήσεις